...bu yorumumu yıllarca her iki tarafta da rollerde bulunmuş bir oyuncu yorumu olarak algılayın, bir admin olarak değil.
İhtiyatlı bir yorum olacak, yazdıklarınızın hepsinin bir cevabı var lakin platforma bu cevapları teker teker açıklasam da kimsenin o kadar uzun yazıları okumak isteyeceğini düşünmediğim için kısa(olabildiği kadar) tutuyorum ki anlaşılabilir olsun. Basit örnekler üzerinden gidelim;
İtirazınızın ana sebebini biliyorum, pek çok oyuncunun maruz kaldığı kelepçelenme ve üstünün aranma sonucu oyunu gerçekleştirip 'yakalanma'nın verdiği rahatsızlıktan kaynaklı bir rahatsızlığa sahipsiniz. Keza, karakterinizin tutuklanmasının verdiği bir rahatsız edici his var, kelepçelenip hareketsiz kalıp araca atıldığınızda oyundan zevk almıyor olabilirsiniz, bende de oluyordu. Ama bunun başka yöntemi yok, bazen olgun davranıp durumların çıkar yollarını görebilmek gerek. Bunu neden böyle yapmışlar acaba? acaba role uymayıp çılgınlarca bunny yapan elemanlar bunun sebebi olabilir mi? gibi bir de diğer pencereden bakabilmek gerek.
Bazı sözlerini alıntılayıp ona toplu cevap vereceğim ve bitireceğim.
[spoiler]"Kavga eden iki taraf var, PD üyeleri araçtan iniyor ve beanbag/taser çekerek müdahale ediyor. Bu bile win kafası,"
"ben doğrudan 3-4 kişinin kavga ettiği bir olayda hiçbir polis departmanının doğrudan taser veya beanbag uyguladığını görmedim. VCPD'nin bu hallerinden emin olun ki sunucuda yer alan hemen hemen tüm illegal oyuncular şikayetçi."
"LAPD'e ait değil, taser voltajını hissetmeyen bireyler, bunun beraberinde tek kişinin tutuklayamayıp kaçtığı bireylerin olduğu videolar çok var." // Bizde de var. //
" Fakat polis departmanı üyelerinden çoğu kesim, /kelepce > /ustara yapıyor."
"Direkt olarak /tackle-taser > /kelepce > /ustara rolüne maruz kalıyoruz. Bize bir izin verin, karakterlerimiz size direniyor mu, direnmiyor mu bir görün ki rol şekillendirme şansımız olsun."[/spoiler]
Basit bir methodu aşağıda sizin için yazıyorum;
Neden /tackle gibi bir komut kullanılıyor? /tackle komutunun olmadığı günleri hatırlıyorum, onlarca polis memuru bir adamı kovalarken arkasından /me adamı yakalar, /me zıplayıp adamı tutar, /me adamın üstüne atlayıp onu tutar. Emoteları spamliyordu, çoğunlukla insanlar "mesafe yetmez, yapamaz." diyip bencil davranarak polis rolü yapan insanları çileden çıkarıyordu. Bu sistemle bunu engelledik. Artık eğer uygun mesafedeyse -oyuncuya tıklayabileceği, fiziksel olarak değebileceği- onu yakalayabiliyor. Bu çok hoş ve gerekli, iyi ki de yaptık.
Polis birini tutuklayıp neden hemen kelepçe takıyor? üstünü arıyor? neden yapıyor? Gidip bulabildiğiniz bütün kaynakları toplayın, internetin dibini sıyırıp tüm kaynakları buraya yığın ve ortalamasını alalım. Gelişmiş bir ülkenin polis memuru bir suçluyu kelepçeler, ardından üstünü arar, boş olduğundan emin olup araca alır. Arkadaşlar bu GERÇEK inanamıyorsunuz biliyorum, ama bu yaşanıyor. Olan bu, olması gereken bu, üzgünüm. Gerçek hayatta işler böyle ilerliyor, oyunda bir roleplay oyunu ya? bizde gerçeği uyguluyoruz. Gerektiğinde suçlulara sert davranıyoruz, onlara psikolojik olarak batacak hareketler yaptırtıyoruz, onları rahatsız ediyoruz ki polisten korksunlar, polisin eline düşmesinler, suçtan uzak dursunlar. Evet arkadaşlar, bunu yapıyoruz ve bunu yapmaktan vazgeçmeyeceğiz, çünkü bu bir roleplay oyunu, aynı zamanda bunun bir oyun olduğunun da altını çizmek istiyorum. Bu bir oyun ve kuralları var.
WIN çabasında olan memurlar? Suçluya kimse OOC olarak "abi neden suç işliyorsun?" "baksana sürekli ev soyuyorsun." "baksana sürekli adam vuruyorsun" "her gün uyuşturucu satıyorsun." "her gün kavga ediyorsun, çetecilik yapıyorsun." "trafikte keyfine göre ihlaller yapıyorsun, sağa sola çarpıyorsun" diye sormuyorsa polise de aynı oranda "abi neden adamı tutukluyorsun?" "neden kelepçte taktın hemen ona?" "neden beanbag ile vurdun onu düşürdün?" "neden bana fırsat vermedin?!" diye sormamalı, olay bu kadar şeffaf.
**+++punto**
Şu ana kadar biz PD oyuncularını sıkı tutup kendilerini forum üzerinde böyle konular açıp illegale uzun uzun yergiler yazmasına izin vermediğimiz ve onlara sabırı tavsiye ettiğimiz için sizler bu olayı tek taraflı bir şikayet sanıyorsunuz ve bu durumu kullanıp bir süredir forumlarda, oyun içinde, etrafta PD oyuncularını sindirmeye çalışanların kervanına katılıyorsunuz, hayır buna izin vermeyeceğiz, platformda bu düşmanlığa göz yummayacağız.
Buradan tüm oyunculara sevgiler.