Silah verme, alma.

Başlatan Vicolays, 24.07.2021 17:26

« önceki - sonraki »
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 03.09.2026 01:10
Köken Almanya
Popülerlik 35

Bozi Molotov Lv.24
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 04.05.2026 19:42
Birlik Sivil
Köken Rusya
Popülerlik 46

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Alıntı yapılan: Vicolays - 24.07.2021 20:03
Alıntı yapılan: only - 24.07.2021 19:44
Desteklemiyorum. Silahların kişisel olması şu an için daha iyi, malzemeleri üzerinden iyi bir ticaret dönüyor. 600 kişilik bir sunucuda dönen OOC ticaretlerin hepsini saptamak zor, bu bir nebze olsun işi kolaylaştıracaktır.
OOC ticareti engellemek yetkililerin işi, biz burada rol yapıyoruz. Ben sadece IC satışlardan bahsetmiyorum. Örnek verecek olursam ben bir Idlewood set üyesiyim, çetenin içindeyim. Bir kişi silahla boş boş ateş ederse ben onun silahına el koyarım, para cezası keserim ve bir süre silahı ona vermem, bu sayede ortaya bir rol çıkar. Silah verme olaylarının böyle olması benim açımdan rolü çok etkileyecek şekilde.

Silah satışının açık olduğu dönem herhangi bir birliğin silah sattığını açıkçası görmedim. Satışlar birlik içi oluyordu veya satan biri OOC bir tanıdığına satıyordu. O zaman neredeydiniz ey ahali diye sormaz mı insanlar? Silah el koyma rolünü hala yapabilirsiniz, o kişi o silahı bir süre kullanmaz. Rolsel olarak bu bir engel değil, sadece sistemsel olarak kısıtlıyor.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 04.07.2025 01:32
Birlik Sivil
Köken Ingiltere
Popülerlik 35
Kesinlikel destekliyorum, gelmesi gerekli.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Başlıca silah sisteminin değişmesi gerektiğini ilk bilinç bana geldiğinden beri savunuyorum.

İnsanlar OOC ticaret yapıyor diye silah satma sistemi neden kaldırılıyor ki? Sunucuda 50 defa OOC satış dönüyorsa(ki dönmüyor.) 400 defa IC satış dönüyor. Sırf insanlar ihlal yapıyor diye diğerlerinin rollerini baltalamak biraz saçma değil mi? Ben şimdi bir birlik kursam, bar kavgasında hood onaylılarla sorun yaşasam. Maks 30hp vuran silahlarla idare etmek zorunda kalacağım. Karşı taraf ise 50hp vuran silahlarla içimden geçecek. Ve ben bu silahlara ASLA sahip olamıyorum. Gidip başka bir hood onaylıdan alamıyorum, kendim üretemiyorum. Kısaca hood onaylı değilsem oturduğum yerde oturup hiçkimseyle sorun yaşamamalı/uslu çocuk gibi sadece ticaret rolleri yapmalıyım. Ancak maalesef. Hood onaylıların bunu yapmadığı halde yeni açılan birliklerden bu bekleniyorsa çoğu birlik erkenden kapatır. Oyun oynuyoruz, bir şey ne kadar baskılanırsa o kadar arzulanır. Bu deagleyi elde etmek bu kadar zor olmasaydı OOC ticaret sorunuyla uğraşır mıydınız? zannetmiyorum. Her zamanki gibi bir şey değişmeyeceğinden lafı fazla uzatmak istememekle birlikte, yazıyı burada bitiriyorum. İyi geceler.

ha bu arada, kısaca destekliyorum.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 06.04.2022 16:55
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 35
Cinsiyet Kadın
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
Alıntı yapılan: only - 24.07.2021 23:57
Alıntı yapılan: Vicolays - 24.07.2021 20:03
Alıntı yapılan: only - 24.07.2021 19:44
Desteklemiyorum. Silahların kişisel olması şu an için daha iyi, malzemeleri üzerinden iyi bir ticaret dönüyor. 600 kişilik bir sunucuda dönen OOC ticaretlerin hepsini saptamak zor, bu bir nebze olsun işi kolaylaştıracaktır.
OOC ticareti engellemek yetkililerin işi, biz burada rol yapıyoruz. Ben sadece IC satışlardan bahsetmiyorum. Örnek verecek olursam ben bir Idlewood set üyesiyim, çetenin içindeyim. Bir kişi silahla boş boş ateş ederse ben onun silahına el koyarım, para cezası keserim ve bir süre silahı ona vermem, bu sayede ortaya bir rol çıkar. Silah verme olaylarının böyle olması benim açımdan rolü çok etkileyecek şekilde.

Silah satışının açık olduğu dönem herhangi bir birliğin silah sattığını açıkçası görmedim. Satışlar birlik içi oluyordu veya satan biri OOC bir tanıdığına satıyordu. O zaman neredeydiniz ey ahali diye sormaz mı insanlar? Silah el koyma rolünü hala yapabilirsiniz, o kişi o silahı bir süre kullanmaz. Rolsel olarak bu bir engel değil, sadece sistemsel olarak kısıtlıyor.

Kendi oluşumun dışında yaşanan silah satış rollerini bu kadar hevesle, yakından takip ettiğini bilmiyordum. Kimin yapıp yapmadığı veya nasıl yaptığını da biliyor olman hepimizi şaşırttı gerçekten. Bana kalırsa sunucudaki tüm rolleri takip edebiliyor olman harika bir olay. Silah verme, satma gibi bir sistem gelmesi gerekiyor çünkü; yeterince gerçekçi ve dünya üzerinde birçok yerde olduğu gibi, illegal faaliyetler gösteren oluşumlar bu işten geçimini sürdürüyor olabilir ve sürdürmelide.

Pakfa Kullim Lv.68
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 22.09.2026 21:39
Birlik Sivil
Köken Hindistan
Popülerlik 76
Şuanki sistem çok saçma birliğimde ki adama silah veremiyorum, olası bir savaşta 2 kişiyle savaşa mı gideceğim? DESTEKLİYORUM.

Sean Ramsey Lv.64
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 15.06.2026 23:03
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 45
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 25.03.2023 00:36
Birlik Sivil
Köken Rusya
Popülerlik 5

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 15.04.2024 22:21
Birlik Sivil
Köken Almanya
Popülerlik 70
Ben aynı şekilde AR-GE oluşturmuştum fakat oluşturduğum gün içinde anında kapatılmıştı, tekrar açılmış umarım böyle bir şey tekrardan gelir. Destekliyorum.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 18.01.2026 23:30
Birlik Sivil
Köken Gurcistan
Popülerlik 63
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 22.07.2024 00:19
Birlik Sivil
Köken Isvicre
Popülerlik 5
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 22.07.2024 00:15