SAMP Zaman kaybı mı?

Başlatan EyesChico, 21.08.2021 17:46

« önceki - sonraki »
Walter Kolic Lv.54
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 10.08.2026 02:54
Birlik Sivil
Köken Hirvatistan
Popülerlik 52
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 25.10.2025 17:06
Birlik Sivil
Köken Rusya
Popülerlik 5
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 25.10.2025 17:06
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
Zaman kaybı bana kalırsa. Ama yinede oynuyoruz  O:-)

Ada Chandler Lv.38
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 05.09.2026 00:41
Birlik Sivil
Köken Almanya
Popülerlik 45
Buradaki en fazla kazancınız bir dostluk edinmektir, ötesi olmaz. Çalışıyorsanız işinize, çalışmıyorsanız da farklı şeylere yönelin. Boş vakitlerinizde oynayabilirsiniz. Oyun kaçmıyor ya. :) :nays:

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 12.05.2025 01:47
Birlik Sivil
Köken Italya
Popülerlik 35
Her şeyin fazlası zarardır.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 16.04.2026 22:09
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 59
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 22.11.2025 13:07
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 22
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 15
zaman kaybı samp değil senin tercihin

samp yerine gereksiz bir şey koyarsan o da zaman kaybı olur.

özetle, bunun kararını sen vereceksin.

Rynold Brits Lv.47
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 15.09.2026 22:34
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 62
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 11.08.2026 01:22
Birlik Sivil
Köken Irlanda
Popülerlik 5

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Alıntı yapılan: wercheg - 22.08.2021 01:16
Son zamanlarda büyük bir zaman kaybı olduğunu düşünüyorum

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 16.06.2022 20:23
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 72
Cinsiyet Kadın
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
kuşak değiştikçe insan kalitesi de azalıyor. Eskiden 30 yaşlarında adamlarla oynar, saygıda eksiğimiz olmazdı. Şimdi 12 yaşında bücür batuflex ya da drill bi abisinin fotosunu pp yapıp 20-25 yaş adamlara eğ üğ yapıyor. Kararı sen ver bakalım, bu şekilde değişen bir platform sana ne kazandırır?

Luca Valachi mugshot
Luca Valachi Lv.68
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 24.09.2026 21:26
Birlik Valachi
Köken Amerika
Popülerlik 85
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 28.09.2026 16:46
Birlik Valachi
Köken Amerika
Popülerlik 88
Ben Morgan Lv.64
Cinsiyet Erkek
Son Giriş Bugün, 05:19
Köken Amerika
Popülerlik 83
Dick Wayne Lv.26
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 11.09.2026 16:43
Birlik Valachi
Köken Amerika
Popülerlik 81
Buradaki birçok kişinin, çok büyük bir köklü karar verip hayatından interneti ya da oyunları çıkarmazsa zaman geçirme ve hobi aracı zaten bellidir, yine bilgisayar, online dünya ve oyunlar. SAMP olmaz A olur, B olur, C olur. Yine kendi internetteki sosyal ortamında, kendi arkadaşlarınla ya da oyunlardan tanıştığın insanlarla vakit geçirip bir nevi eğlenecek ve sosyalleşeceksin. Çünkü insanlar yapısı gereği sosyal ve hobi arayan varlıklardır. Hobisi her haftasonu golf oynamak olan da var, akşamları fifa oynayan da, lol atan da, bilardo, okey oynayan da. Evet babalarımız, dedelerimiz bile kendi çapında "oyun" oynuyor o kıraathanelere giderek.

Yani hayatının her alanında senin kendine ait bir hobin ve oyun dünyan olacak. (Jenerasyonumuz gereği oyunlar 10-15 sene önce bu kadar yaygın değilken, artık bir sektör. İnsanlar burada ünlü olup yayın vs. yapıyorlar.)

O nedenden dolayı işe "SAMP zaman kaybı mı?" demek yerine, "Doğru şeylere doğru vakti ayırıyor muyum?" olarak bakmak lazım. Hayatında her zaman geleceğin için önceliklerin olmalı. İşinin, okulunun, senin için önemli şeylerin bir sıralamasını yapıp, yine arta kalan hobi/eğlence zamanında SAMP'a devam etmelisin. Ama öncelikler yer değişirse, SAMP yüzünden, başka bir oyun yüzünden, kötü bir alışkanlık yüzünden, kız arkadaş yüzünden vs. okulunu, işini, geleceğini aksatırsan orada sorun yaşarsın.

Olay bundan ibaret. A-B-C'si pek yok bu işin.  Çoğu zaman 40 iq'lu ortamlarda 5-6 ergenlikten çıkmaya çalışan kız/erkek arkadaş grubunun bir araya gelip saatlerce batak atıp bana hiçbir şey katmayacağı ortamlarda vakit öldürmek yerine (ki burada harcadığım para da daha fazla olur) bilgisayar başında zaman geçirmeyi(çoğu zaman samp oynamayı) tercih ettim. Pişman değilim.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
SAMP'ı es geçiyorum, online dünya da ve oyunlarda birçok sıkı dostluklar kazanılabilir, buna bir örnek vereceğim. Bundan tam olarak 12 yıl önce @AtiÖ ile Metin2 de tanıştık, gel zaman git zaman birçok tartışmalarımız/küslüklerimiz elbette oldu, ancak hiçbir zaman kopmadık. Tanışmamıdan birkaç sene geçtikten sonra Ankara'ya geldim, yüz yüze görüştük, gezdik ettik. Sonuca bağlayayım, şu anda ikimiz de Ankara'da yaşıyoruz ve her günümüz birlikte geçiyor, sanal ortam boş bir ortam değil, sanal ortamdan tanıştığım bir kişi en yakın dostum oldu, yani zaman kaybı değil, sanal ortamın birçok iyi yönü de var.  :sampanya: :sampanya:

Cinsiyet Erkek
Son Giriş Bugün, 00:54
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 35
Samp oynamasan başka bir şey oynarsin inan televizyon izlesen vaktin yine boşa gider yani bilgiseyar oynamakla TV izlemenin pek bir farkı yok gibi gerisini sen ayıkla 😉 He dolu vakte gel dersende iş güç okul ders bunlar dolu gecirmeni sağlar sosyal hayat gerçi emin ol surda samp oyanayan biri bazı sosyal hayat yaşayan kişilerden daha dolu geçirir uzun lafın kısası sampin dolumu boşmu oldunu kendin karar verirsin