Gerçek hard rolcü kimdir?

Başlatan Cowboy46, 04.09.2021 22:55

« önceki - sonraki »
Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
 Hayatı boyunca illegal rol yapmamış, eğer yapıyorsa eninde sonunda bir kural ihlalinden ceza alabileceğini düşünen kişilerdir. Chatlogsuz ss atandır.  :garip:

Adam Bright Lv.68
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 25.06.2023 23:12
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 44
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 13.04.2022 21:02
Birlik Sivil
Köken Italya
Popülerlik 15
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 20.03.2022 19:50
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 25
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 14.04.2022 17:09
Birlik Sivil
Köken Almanya
Popülerlik 27
Genel tabirler var. İmlaya dikkat eden, kültüre bağlı kalan gibi gibi. Bunlar rolün de rol yapan kişinin de kalitesini belirtiyor. Fakat bana kalırsa bunlar herkesin yapabileceği durumlar. Gerçek rolcü rolün gidişatına bağlı kalan, rolünü oyunda bırakan, platformun bir oyun platformu olduğunu bilen ve OOC kin yapmayandır.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş Bugün, 21:55
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 66
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 12.09.2026 03:25
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
[spoiler]bütün saydığınız şeyler bende var...[/spoiler]

Alıntı yapılan: Nyarko - 05.09.2021 02:28
Yaptığı rolün SS'ini çekip herhangi bir konuya atmayandır. Atan mixcidir, mixe göz yumuyordur, ortam sağlıyordur. Gerçek rolcü, bilinç altını ya da bir başkasının bilinç altını fikirler ile doldurmaktan kaçınır. A kişisi koyduğu racon ya da çektiği silah ile gider bir SS atar. Ben legal bir işim için A ve B kişisi arasında seçim yapmaya çalışırsam bilinç altım bana B kişisinin daha temiz, daha güvenilir olduğunu işaret eder. Bunun sebebi de A kişisinin attığı SS, yapmış olduğu mix. Adamlar oluşumlar arası ittifakları bile SSlerden öğreniyor. Ne diyebilirim ki?

Buna katılıyorum. Eğer rolümüz bir sırrı işaret ediyorsa, editlemeye dahi uğraşmam. Genelde chatlogsuz fotoğraf atarım veya atacaksam da sıradan sosyal rolleri atarım. Diğer türlüsü senin de bahsettiğin gibi meta gaming/mixing'e giriyor.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 26.09.2026 22:21
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 35
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 09.08.2026 02:28
Köken Rusya
Popülerlik 17
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 27.06.2026 00:38
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
@arkan

Bana sorarsanız iyi rol yapan kişi afilli emoteler veren değil, her şeyden önce karakterini iyi kuran kişidir. Irkını rastgele seçip Türk rolü yapanları iyi rolcü olarak görmüyorum. Düzgün bir geçmişi olan ve geleceğini kestirebilen, duruma göre geri veyahut ileri adım atabilen ve duyguları olan karakterleri canlandıran kişiler bence iyi rolcülerdir.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
İhlal yapmayan, karşı tarafı da kendini de rolleriyle eğlendirebilen ve bunu çevreye OOC rahatsızlık vermeden yapabilen herkes hard rolcüdür bence.

Gene Huff Lv.45
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 02.09.2025 12:35
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 59
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 04.09.2025 11:19
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
OOC duygularıyla hareket etmeyen ve bunu IC'ye dökmeyen kişilerdir. Hayal ürünleriyle dolu olan bir oyunda karakterlerimizi canlandırıyoruz, arka planda onun tüm duygularına, hislerine ve hareketlerine yön veren bizleriz fakat bunların OOC kişiliklerimizle karıştırılmaması lazım. Sunucudaki kardeşlerimizin çoğu çatışmayı, polisten bilerek kaçmayı ve buna benzer şeyleri OOC zevklerinden dolayı istiyorlar ve seviyorlar, çok seveceğimi söyleyemem ama rol icabıyla olursa gerçekten keyifli olur. Ben tam aksine her şeyi rol icabıyla derinden yaşamayı seven ve detaylı hareket edip kurduğum bir hikayeye veya gittiği yol üzerinde karşılaştığı şeylere göre realistik sürdürmeyi seviyorum.

Günümüzde roleplay camiası genelde OOC gururdan ibaret olduğundan dolayı insanlar win/lose muhabbetine çok kafayı takmış durumda. Silah kaybetmesi, IC-OOC jaile düşmesi, kışkırtıcı içerikli video-fotoğraf editleri ve benzeri gibi durumlar bunları çok tetikliyor ama farkında değiller ki bunu yaşayan OOC karakteri değil, tamamen canlandırdığı IC karakteri. IC karakterinin kafasıyla düşünmediklerinden dolayı OOC yön daha ağır basıyor, forum ve oyun içinde sıklıkla ihlallere ve realist olmayan senaryolarla karşı karşıya kalmak zorunda kalıyoruz.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 26.01.2023 19:56
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 30.09.2023 18:03
Birlik Sivil
Köken Rusya
Popülerlik 85
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 20.11.2022 15:31
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 61
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 10.05.2024 21:51
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 85
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Yok
Popülerlik 5

Cinsiyet Kadın
Son Giriş 23.12.2025 01:42
Birlik Sivil
Köken Almanya
Popülerlik 85
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 02.10.2025 17:44
Birlik Sivil
Köken Ermenistan
Popülerlik 5
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 02.10.2025 17:44
Birlik Sivil
Köken Almanya
Popülerlik 5
Konu hard olunca GYM'den bulvara yürüyom bnm tabi Apollo  8)

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 16.06.2024 21:58
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 20
OOC kankacılık yapmayanlar, OOC duygularını IC'e yansıtmayanlar, yabancı karakterle türk rolü yapmayanlar. As all things should be