Dostum söylediklerin hiç umut verici değil biliyorum ama her şeye rağmen hayatta kalman gerek. Ne desem boş biliyorum, önemli olan senin kendini umutlandırıp öz güvenini kazanmak. Aileden yana yüzün gülmemiş, hayattan yana yüzün gülmemiş, aşktan yana yüzün gülmemiş fakat elbet gün gelir devran döner. Pes etmeden karşına çıkanlara göğüs germelisin yoksa ömür boyu bitkin ve yaralı olmaya mecbur kalırsın. En yakın zamanda hayatının ve moralinin düzelmesini diliyorum. Eğer zerre kadar bile bir faydam olduysa ne mutlu bana. Bahsettiğin 30vP'i hak ettiğimi düşünmüyorum, ortada yarışma vb. bir şey değil bir kişinin hayatı söz konusu olduğundan dolayı bunun karşılıklı yapılması gereken bir iş olduğunu düşünmüyorum. Alttaki spoiler içine bıraktıklarım belki seni bir nebze ayakta tutabilir, bakmanı tavsiye ederim.
[spoiler]Andolsun ki sizleri biraz korku, biraz açlık, mallardan, canlardan ve meyvelerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele! (2/Bakara 155)
Her nefis ölümü tadacaktır. Biz, sizleri şer ve hayırla sınayarak deneriz. Ve bize döndürüleceksiniz. (21/Enbiyâ 35)
Şüphesiz ki bu (yaşananlarda, ders çıkarılması gereken) ayetler vardır. Ve kuşkusuz bizler, mutlaka imtihan ederiz. (23/Mü'minûn 30)
Andolsun ki, onlardan öncekileri imtihan ettik. Elbette Allah, doğru olanları da yalancıları da bilir. (Ve imtihanlarla insanların da bilmesini sağlar.) (29/Ankebût 3)[/spoiler]