Epey uzun süredir SAMP üzerinde Roleplay sunucularında vakit geçiyorum. Buradaki bir çok oyuncu gibi bir şeylere emek veriyor, güzel zaman geçiriyor, güzel anılar biriktiriyor ve yeni dostluklar kuruyorum. SAMP&RP sunucuları arasında VİCE:RP tek kale, bu inkar edilemez bir gerçek. Kaleyi korumak için daha farklı ve yaratıcı fikirler önermemizi isterim doğrusu. Benim fikrim;
Sunucuda belli bir noktadan sonra ister istemez yapabileceklerimiz sınırlanıyor, farklı hedefler arıyoruz kendimize. Dile kolay bu 5 yıllık süre zarfında sınırları epey zorladığımızı düşünüyorum. Şahsen bir süredir sunucuya girmek gelmiyor içimden, bir şeylerin döngü halinde tekrar etttiğini görüyorum. Düzen oturdu ve bizi heyecanlandıran pek bir şey kalmamış. Şöyle düşünelim; gerçek hayatta her şey planladığımız gibi gitmeyebiliyor, yarınımızı tahmin edemiyoruz. İyi veya kötü farklı bir çok şey yaşıyoruz. Konuya dönelim, şehrin herhangi mantıklı bir nedenden karantinaya alınması(salgın, savaş vb.) ve sunucunun SF LV gibi şehirlerde rollerimizi sürdürebileceğimiz rol senaryosu kurulabilir. Dolayısıyla;
-Rolde karakterlerin ansızın yeni bir hayat kurmaları için yapacakları masraflar, ekonomiyi yeniden şekillendirmemiz,
-İllegalin mevcut düzenini zedeleyecek değişimlere (role eklenebilecek senaryolarla Valachi'in hakimiyetini kaybedebilmesi) neden olması, dolayısıyla rollere ve silah
piyasasına yeniden düzenleme gelebilmesi,
-Oyuncuların farklı bir atmosfer içerisinde karakterlerinin hikayesine yeniden yön verebilmesi, dolayısıyla farklı rollere yelken açabilmesi,
-Yönetimin daha zahmetsiz ve hızlı bir yöntemle sunucuyu yeniden canlandırabilmesi, istediği zaman senaryo dahilinde eski konsepte geri dönebilme şansı olması
adına olanak sağlayabileceğine inanıyorum. "Tebdil-i mekanda ferahlık vardır." Sınırları yeniden düzenleyebilir, döngüyü kırabilir ve düzensiz sayılabilecek bir planda kendi yolumuzu arayabiliriz. Kimi saçma, kimi mantıklı bulabilir. Okuyan herkese teşekkür ederim, umarım ilgi çekebilme potansiyeline sahip bir fikir olmuştur.