Otuzlu yaşlara ayak basmış bir Amerikan. Vice City'de, limana yakın sayılabilecek bir mahallede doğmuş.
Gündelik ve aşırılıktan uzak bir hayatının olmasının yanı sıra hayatının önemli bir çoğunu mesafeli geçirdi.
Babasıyla birlikte uzun yıllar limanda çalışıp evin yükünü paylaşırken, çevresinde ketum yapısı ve soğukkanlılığı
ile ön plana çıktı.
Görünürde sıradan bir liman işçisi olmasının yanı sıra kafasında ihtimalleri tartan, her detayı hesaplayan bir adam
olarak Ocean Docks çevresinde bilinir oldu.
Fiziksel emeğe dayalı işi, kontrollü öfkesi ve sınırlarını iyi bilmesi ile hayatını idame
ettiren Gus, limanın karanlık yüzüne o kadar da uzak bir adam değildi. Fakat onun en büyük zaafıysa her zaman
fazla susmak oldu.
Bu yüzden gereksiz samimiyetten hoşlanmaz ve her zaman mesafeyi korumanın bir avantaj olduğuna inanır.
Sağlam duruşuna nazaran zaman zaman aşırı temkinli olması ona eksi yazsa da çoğu zaman olayların birkaç adım önünde
durabilen bir adam oldu.
Çalıştığı yerde yaşanan ani bir gerilimin ardından bir anda işsiz kalması ise hayatının yönünü
sessizce değiştirdi.
34 yaş itibariyle ise yeni bir hayata adım atan Gus, bu kez yönünü Vice City Police Department'a
çevirdi. Eğitim sürecinin ardından kısa sürede Dedektif Büro'ya alındı.
Bundan sonra atacağı her adım, geçmişte sustuğu şeylerin karşılığını verecek.
[/spoiler]