Türklerin uydurduğu roleplay terimleri

Başlatan oggym59, 21.03.2020 13:26

« önceki - sonraki »
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 05.10.2025 22:25
Birlik Cordizelli
Köken Ingiltere
Popülerlik 65
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 05.10.2025 20:45
Birlik Sivil
Köken Ingiltere
Popülerlik 15
Alıntı yapılan: Stephaner - 23.03.2020 01:37
Bana da çok mantıksız geliyor, mesela şöyle;

" Tamam anlaştık,"
diyerek cümleyi bitiriyor mesela, yanlışlıkla virgül koymuş.

Kişi şöyle yapıyor;
"/b dell , - add . "

bana çok gereksiz geliyor bu gibi hareketler. Veya işte bir kelime yanlış yazdığında falan, gerek yok arkadaşlar zaten anlayabiliyoruz. Ne kendinizi, ne bizi yorun.

Bazılarıda şöyle yapıyor

Naber*
?

Böyle olduğunda da msn chatinden farksız oluyor.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Birçok roleplay oyuncusu da aslında İngilizce'de karşılığı olan kelimelere Türkçe terim diyorlar.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Alıntı yapılan: Peritovski - 23.03.2020 16:36
Birçok roleplay oyuncusu da aslında İngilizce'de karşılığı olan kelimelere Türkçe terim diyorlar.
Dayı aslan yeğen gibi kelimelerin ingilizler tarafından kullanıldığını savunuyorum fakat eleman pm den " türkje derim forumda gorusuruz" diyor anlık sinir krizi.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
hatalı yazımları ve hatalı noktalama işaretlerini, dil sürçmesi gibi olarak görün ve /b dell yazarak düzeltmeyin. Büyük bir kirlilik olmadığı sürece düzeltmeye gerek yok. Özellikle de /b dell çok gereksiz bir şey. Cümlede büyük oranda yazım ve noktalama yanlışı varsa SS'de güzel çıkması için doğru bir şekilde yazıp paylaşma olabilir. Ki bunu herkes yapıyor.

NOT: /b dell kullanmak seni kötü rolcü yapmaz.

Diğer bir hususda Türk'lük ile ilgili bir şey söylendiği zaman troll yapma diyorlar. Bugün rolde Kanuni Sultan Süleyman'la ilgili bir cümle kurdum.

"Sultan Süleyman'ın tahtında gibi hissediyorum." tarzı bir cümle sonrası bana troll yapma dedi. :D

NOT: Kanuni Sultan Süleyman 3 kıtanın hakimiydi 16. yüzyılda.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 26.08.2022 21:45
Köken Rusya
Popülerlik 5
Geçen gün bir rapor geldi. "Adam yemin ederim diyor müslüman rolü bu ceza atar mısınız?" diye...

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 12.08.2023 17:31
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 95
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 17.06.2023 01:51
Köken Ingiltere
Popülerlik 89
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 29.06.2023 23:01
Köken Amerika
Popülerlik 55
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 09.03.2023 00:45
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 75
Oooo, ben buraya içimdekileri boşaltırım. İllegal aktiviteyi "il-legal" yazanlar, güvenli bölgeye GBI(?) yazanlar, (A kişisi: yav bak kardeşim verona mall GBI yazmış adamlar oraya eşek kadar), cümlenin sonuna nokta koymayı unutup " /b . add " yazanlar, cümlenin sonuna yanlışlıkla iki tane nokta koyup ". dell" yazanlar... bu liste uzayıp gider.

Tomas Noyola Lv.24
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 13.04.2022 13:51
Birlik Sivil
Köken Meksika
Popülerlik 29
Alıntı yapılan: Nyarko - 25.03.2020 13:51
Oooo, ben buraya içimdekileri boşaltırım. İllegal aktiviteyi "il-legal" yazanlar, güvenli bölgeye GBI(?) yazanlar, (A kişisi: yav bak kardeşim verona mall GBI yazmış adamlar oraya eşek kadar), cümlenin sonuna nokta koymayı unutup " /b . add " yazanlar, cümlenin sonuna yanlışlıkla iki tane nokta koyup ". dell" yazanlar... bu liste uzayıp gider.

kesinlkle +1

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Karakterin Türkiye ile alakalı birşey dediği gibi anında "Türkçe Terim" olması.

Biz nasıl yabancıların şarkısını söyleyebiliyorsak, onlarda bizim şarkılarımızı söyleyebilirler. (Genelde eski Anadolu Rock zamanları ve Barış Manço şarkıları sevilir, tabikide gelip bir aleyna tilki veya seda sayan söylemeniz türkçe terim olacaktır.)
Onların yemeklerini yediğimiz gibi onlarda bizim yemeklerimizi yiyebilir. (Döner ve kebab, kaçınılmaz yemekler.)
Karakteriniz Türkiye'ye gidebilir.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Alıntı yapılan: mhrhan - 25.03.2020 14:25

Karakterin Türkiye ile alakalı birşey dediği gibi anında "Türkçe Terim" olması.

Biz nasıl yabancıların şarkısını söyleyebiliyorsak, onlarda bizim şarkılarımızı söyleyebilirler.
Onların yemeklerini yediğimiz gibi onlarda bizim yemeklerimizi yiyebilir.
Karakteriniz Türkiye'ye gidebilir.

Kesinlikle doğru.