Türklerin uydurduğu roleplay terimleri

Başlatan oggym59, 21.03.2020 13:26

« önceki - sonraki »
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 09.08.2026 20:25
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 21
Okuyorum da yorumları herkes hem fikir, bu hataları kim yapıyor o zaman abee

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Alıntı yapılan: Batuhan Erbay - 03.04.2020 03:45
İngilizce oluşum adı açıp kesme işaretlerini, oluşum adında çeşitli noktalamaları doğru yapamamak. İngilizceden Türkçeye çevrilen isimlerde ise oluşum isimlerinin birebir google translate olması sebebiyle tuhaf bazı kelimelerin ortaya çıkması. Buna ek olarak /b dell muhabbeti beni de rahatsız etse de maalesef, Türklerin uydurduğu bir şey değil. Yabancı sunucularda da /b evade veya void gibi şeyler var ancak kullanımı bu kadar yaygın değil. Bazen arabayla biri size göbekten giriyor /b skip? yazıp devam ediyor rolüne. Bunun dışında "amına" diye bir kullanım gelişmiş cümle sonlarına. Neyin yerine kullanıldığını bilmiyorum ama böyle bir kullanım mümkün değil. Esas bu kullanımın "Türkçe" rol yapmak olması gerekirken maalesef sıkça kullanılan bir terim. Karakter latin ve gettoda yaşıyor ama Adanalı gibi cümlesinin sonuna emmına diyor ve hiç tuhaf gelmiyor kimseye bu durum. İngilizceye baya bir çevirmeye çalıştım bir karşılık da bulamadım. Bunun dışında zaten /pm ile rolü bölmek, /b ile sıklıkla yazmak, sürekli olarak rolde AFK kalmak gibi hatalarımız var ama bunlar da Türklere özgü değil. Türklerin uydurduğu gerçek bir roleplay terimi olarak mixing örnek gösterilebilir. Mixing diye bir terim yok aslında o terimin adı direkt olarak metagaming yani OOC bilinen bir şeyi IC olarak biliyormuşçasına yansıtmak. Ancak bu terime eskiden beri mixing olarak hitap edilmekteydi. Hala da öyle mi deniyor bilmiyorum ama bu terimin gerçek adı metagamingdir. Türklerin uydurduğu terimlerden biridir.
katılıyorum, "a**na koyayım" cümlesinin de ingilizcede bir karşılığı yok. şahsen ingilizcem çok da iyi değil ama bunu anlamak için ingilizcenin iyi olmasına gerek yok.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 01.01.1970 02:38
Birlik Sivil
Köken Italya
Popülerlik 10
Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, bu konuda hem fikirse sunucuda kim bu hataları yapıyor diye sorgulamaya başladım.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 01.01.1970 02:13
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 10
Bugün karşılaştığım bir hata da IC sıkıntılarını OOC şikayet açarak çözmeye çalışanlar. Ne yolu bu ne de yordamı ama sık sık yapılan bir yöntem.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 04.01.2026 01:49
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 41
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 02.01.2026 00:55
Birlik Sivil
Köken Ermenistan
Popülerlik 23
Amerika'ya bağlı bir eyalet/şehir'de rol yapıyoruz zaten ve karakterler genelde İngilizce biliyor ve bunu o şekilde varsayıyoruz ancak İngilizce terimleri kullanmak gereksiz.. Zaten o yazdığımız terimlerin birçoğu'nun "Türkçe sözlükte" karşılığı bulunmaktadır.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0

Cinsiyet —
Son Giriş —