ATATÜRK KÖŞESİ

Başlatan Brogan, 15.08.2020 17:00

« önceki - sonraki »
Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0

ATATÜRK'ÜN ORDUYA MESAJI

(29 EKİM 1938)

Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman Türk ordusu! Memleketini en buhranlı ve müşkül anlarda zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından nasıl korumuş ve kurtarmış isen, Cumhuriyet'in bugünkü feyizli devrinde de, askerlik tekniğinin bütün modern silah ve vasıtalarıyla mücehhez olduğun hâlde, vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.

Bugün, Cumhuriyet'in on beşinci yılını mütemadiyen artan büyük bir refah ve kudret içinde idrak eden büyük Türk milletinin huzurunda kahraman ordu, sana kalbi şükranlarımı beyan ve ifade ederken büyük ulusumuzun iftihar hislerine de tercüman oluyorum.

Türk vatanının ve Türk camiasının şan ve şerefini, dâhilî ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an ifaya hazır ve amade olduğuna benim ve büyük ulusumuzun tam inanç ve itimadımız vardır. Büyük ulusumuzun orduya bahşettiği en son sistem fabrikalar ve silahlar ile bir kat daha kuvvetlenerek büyük bir feragati nefs ve istihkarî hayat ile her türlü vazifeyi ifaya muhayya olduğuna eminim. Bu kanaatle Kara, Deniz ve Hava ordularımızın kahraman ve tecrübeli komutanları ile subay ve eratını selamlar ve takdirlerimi bütün ulus muvacehesinde beyan ederim.

Cumhuriyet Bayramı'nın on beşinci yıl dönümü hakkınızda kutlu olsun!

Mustafa Kemal ATATÜRK

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0

Paul Weber Lv.4
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Almanya
Popülerlik 5
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar, evet, bu doğrudur. Benim arzu edip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zorâki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Bence diktatörlük, diğerlerini râm edendir. Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim.

Ben istese idim derhâl askerî bir diktatörlük kurardım ve memleketi öyle idâreye kalkışırdım. Fakat ben istedim ki, milletim için modern bir devlet kurayım.

Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.

Cinsiyet Kadın
Son Giriş 28.10.2025 20:23
Birlik Sivil
Köken Belcika
Popülerlik 53

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Bütün ümidim gençliktedir demiştin ya Atam.. Keşke demeseydin.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 25.09.2026 17:27
Köken Meksika
Popülerlik 90
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 20.01.2024 18:24
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 0
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 20.01.2024 19:26
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
Bir millette, özellikle bir milletin iş başında bulunan yöneticilerinde özel istek ve çıkar duygusu, vatanın yüce görevlerinin gerektirdiği duygulardan üstün olursa, memleketin yıkılıp kaybolması kaçınılmaz bir sondur.

M.Kemal ATATÜRK

Steve Walker Lv.50
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 25.09.2026 01:15
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 85
Mia Barnes Lv.3
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 20.12.2025 01:26
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 01.06.2026 21:08
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 71
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 07.07.2023 17:21
Birlik Sivil
Köken Ispanya
Popülerlik 5
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 24.07.2022 16:10
Birlik Sivil
Köken Fransa
Popülerlik 5

Halk, Ulu Önder'i son kez selamlamak için sokaklarda.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
En sevdiğim konuyu buldum, üçüncü sayfada olmasına razı olamadım. Sabitlenmesi gerekiyor.