yeni silah sistemi hk.

Başlatan grower fucking the great, 14.02.2026 16:18

« önceki - sonraki »
Jackie Bucco Lv.47
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 09.08.2026 00:08
Birlik CASTUCCI
Köken Italya
Popülerlik 57
Ricky Ciampi Lv.65
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 08.08.2026 17:05
Birlik CASTUCCI
Köken Amerika
Popülerlik 43
Acil değiştirilmeli/kaldırılmalı.

Roleplay mantıklarının tamamen dışında var olan bir sistem olduğunu düşünüyorum, insanları rol ortamından koparıp bir sistem üzerinde saatler, günler, haftalar hatta aylar harcanması gerekiyor. Sadece madende farmlamak yeterli değil, aynı zamanda aylarca para kasmak gerekiyor. Maliyet çok ama çok yüksek, parçaları birleştirmek vs bir araya getirmek mümkün değil.

Sadece genel kitlenin sistem hakkında ne düşündüğünü merak ettiğim için bu konuyu açıyorum.

Cinsiyet Kadın
Son Giriş 19.09.2026 00:49
Birlik Sivil
Köken Ispanya
Popülerlik 5
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 28.08.2026 20:04
Birlik Sivil
Köken Sirbistan
Popülerlik 5
Bu sistemle yürüyeceğini sanmıyorum.

Ama neden?

V4 için Vice tamamen değişiyor, çok güzel olacak, harika olacak gibi söylemler vardı ama il-legal oyuncular için böyle olmadığı belli.

Ben bir güncellemede bir şey değişiyorsa bir yerden zarar beklerim, diğer taraftan ise kâr beklerim. Bu sistem bizim için iki türlü de zarar. Hem paramı kaybediyorum hem de çokça zamanımı. Elde bazen bir, bazen 0 oluyor ki bu da işin kumar kısmı. Hem maliyetli, hem riskli ve hem de çok süre alıyor. Olmamış. En azından param yansın, zamandan kazanayım ve riskim olmasın mantığını beklerdim ya da tam tersi param yanmasın zamanım gitsin gerekirse 2 hafta - 3 hafta - 4 haftada 1 silah alayım ama uyguna alayım mantığını beklerdim ama maalasef, durum ortada.

Biz illegal oyuncuların kesinlikle beğenmediği bu sistemin değişmesini/kaldırılmasını veyahut dengelenmesini bekliyorum.
Diğer gelen sistemlere yorum yok zaten gayet güzel sistemler, bu silah sistemine bir el atılırsa inanıyorum ki V4 herkes için güzel bir şeye dönüşecek.

Edit:

Neden böyle düşünüyoruz biliyor musunuz?

Ekonomi açısından

Vice ekonomisi bu sisteme elverişli değil. Biz illegal oyuncular kişibaşı 10 milyon taşımıyoruz ki bu sisteme ayak uydurabilelim. Yanlış bilmiyorsam:(yanlışsam yetkili arkadaşlardan özür dilerim)

herkes 0 LEVEL üretici olarak başlıyor. 1 level üreticiye yükselmek için 15 XP gerekiyor. 15 hammadde yükseltmemiz gerekiyor bunun için çünkü 1 yükseltme = 1 XP.
1 yükseltme ise 5.000$ alıyor. Şu an başarı bonusu %100 olduğu için yükseltmelerden 0 yanma hesabıyla hesap-kitap yapacağım. 

0-1 = 15XPx5000$ = 75.000$

1. seviyeden 2. seviye üreticiye geçmek için ise 30XP gerekiyor
1-2 = 30XPx5000$ = 150.000$

2. seviyeden 3. seviye üreticiye geçmek için ise 50XP gerekiyor.
2 - 3 = 50XPx5000$ = 250.000$

Yani bir karakter 3 level üretici olmak için (deagle, ak, m4, sniper tarzı silahlar üretmek için) 475.000$ + tezgah parası(50.000$) veriyor.
Bu dediğim gibi yanma oranı şu an yok, her yükseltme %100 başarı ile sonuçlandığı için 475.000$, diğer ihtimali düşünürsek bu fiyat belki de 2 katına, 1.5 katına çıkacaktır. (Belki de daha fazla, henüz o sistemi denemedik.)

--Buraya evi olmayıp da ayriyetten ev alacak oyuncuların ev parasını eklemedim. Onların hali daha da kötü maalesef.--
Biz 10.000$ veren meslek yapabilseydik bu sistem belki okeylenirdi ama maalesef, bu ekonomide/para kazanma sisteminde bu kadar maliyet pek tutmadı gibi.

Realistik bakış

Amerika'da bir eyalet/eyaletlerde silah edinmek bu kadar zor olmamalı ki bir siyahinin evinde hammadde birleştirip onlardan ara parça üretip onlarla da silah üretmesi bence pek realistik değil(gerçekte eminim ki silah edinmek daha kolaydır)
Başarı ihtimalinin de tamamen şans olması yine realistik bir durum değil gibi.

Zevk yönü

Sistemdeki bu sorunlar olmasa belki farklı şeyler konuşuyor olabilirdik ama zevk açısından da bakacak olursak tamamen zevk vermeyen bir sistem olmuş. Herkes 7/24 maden focus yapıyor ve neredeyse maden tarafı full OOC dönüyor(orada da rol imkanı pek yok gibi, bundan bahsediyorum). Onun dışında bu üretimle uğraşmak çoğumuzun hoşuna gitmediği gibi çoğumuza zevk vermeyen bir sistem olmuş. Bence VICE ROLEPLAY gibi kaliteli bir sunucuda oyuncular zorlu bir sistemle karşılaşsa bile zevk alabilmeli. Bu silah üretme sistemi tamamen komut üzerine, roleplay algısının neredeyse hiç dönmediği bir işleyiş üzerinde oynanıyor.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 13.09.2026 21:04
Köken Amerika
Popülerlik 79
Tyler Graves Lv.41
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 13.09.2026 21:02
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 80
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 09.03.2026 22:01
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 75
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Yok
Popülerlik 0

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 16.04.2026 22:09
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 59
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 22.11.2025 13:07
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 22
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 15
Alıntı yapılan: Allen - 14.02.2026 22:19
Dengeleme gelecek.

mevut dengelemeyi getirmeniz iyi olmuş. çok abartıydı her şey. ancak bu bile çok fazla yıpratıcı.

farm ve craft kısmı kısa olmalı. ciddi anlamda çok fazla zaman alıyor. m4-ak gibi silahlarda bile 4-5 saate her şey tamamlanmalı. onun dışında gerisi bekleme olmalı, örneğin 1-3-5-7-10 gün gibi...silahına göre süreç planlanabilir. bir oyuncu tek başına koca bir cumartesi-pazarı seviye 1 silah için harcıyor. pistol için 130 kez craft yapılıyor, her craft 1 dakikadan 130 dakika. birde bu parçaların toplanması farmlanması derken ortalama 150 madde toplamak gerekiyor. bunları toplamakta ortalama 5-6 saat sürüyor. bu sistem geldiğinden beridir ne birliklerde rol ss'i editleyen, ne de mekanları dolduran oyuncular var. vakit değerli bir şeydir. bir oyuncu hayatsız gibi samp oynasa bile bu sistem o oyuncuya da havlu attırır. daha makul ve kısa süren, gerisinin günlerce beklemek olduğu bir sisteme devşirmeniz bence herkes için iyi olacaktır.

sadece bir pistolü pc başından hiç kalkmazsan, hiç vakit kaybetmezsen ortalama 5 saatte her şeyini hazırlıyorsun. ve finalde de 3 buçuk saat bekliyorsun. bir kişi eğer hiç oyalanmazsa 8-10 saatte pistolunu hazırlıyor. seviye 3 silahları düşünemiyorum bile. bence sistemi yeniden düzenleyip şöyle bir şey getirilebilir. mevcut durum sistem değişikliği bile çok fazla yıpratıcı.

@Allen

Alıntı-örneğin deagle yapmak için farm süresi ortalama 2 saat, craft 30 dakika diyelim.
-deagle'nin craft masrafı 100k olur. parçalar hazırlandıktan sonra silahı üretime başlarız. 5 gün sürer deaglenin gelmesi.
-bu sefer de günlük kontroller olur. örneği her gün kontrol edilir ve her kontrolde ücret ödenir.
-örneğin bu ücretler 40k ile 80k arası olur. Bu sayede 5 günün sonunda deaglenin masrafı 300-500k arası olur. Bir gün 40, bir gün 60, belki full 40, belki full 80 öder.
-başarı yüzdesi burada devreye girer. başarı yüzdesi yüksek olan birisi günlük olarak daha düşük ücret öder. deagle satış fiyatı da yine en fazla 525k olacak şekilde kalır. bu sayede başarılı olan kişi satış yaparken daha fazla kazanmış olur.
-ve bir kişi deagleyi eline aldıktan sonra ikinci bir deagle için en az 10 gün bekler. 10 gün sonra yine sürece girer ve hızlıca bitirirse ikinci deagleyi 15 günde almış olur. bu da ortalama ayda 2 kez deagle alabilmek gibi olur.

m4 için de farm + craft hiç durmadan kasılırsa 5 saat olur. craft masrafı 800k olur, bu sefer m4 için 7 gün bekleme ve günlük kontrol yapılır, ücret ödenir. m4 için de günlük ücretler 70k ile 120k arası olur. bu sayede m4 1.3m ile 1.7m arası bir fiyata gelir. satışı da en fazla 1.750m olur. m4 için de bekleme süresi 30 gün olur. ayda en fazla 1 tane m4 üretilir.

masraf, craft-farm süresi ve bekleme süresi
deagle masrafı 300-500k , süreç ortalama 2-3 saat, 5 gün
ak 47 masrafı 500-700k, süreç 3-4 saat , 7 gün
m4 masrafı 1.3-1.7m, süreç 5-6 saat , 7 gün
combat shotgun masrafı 250-350k , süreç 2-3 saat, 4 gün
shotgun masrafı 150-250k, süreç 1-2 saat , 3 gün
uzi masrafı 100-200k, süreç 1-2 saat, 2 gün
pistol masrafı 50-100k, süreç 1 saat, 1 gün
muşta-sopa 10-15k, süreç 15-20 dakika, bekleme süresi yok
katana-bıçak 20-25k, süreç 30 dakika, bekleme süresi yok
molotof, 30k-40k, süreç 1 saat, bekleme süresi yok

abartmaların önüne geçebilmeniz için de bir oyuncunun sahip olacağı silah sınırı gelebilir. oyuncular için 2, vipler için 3, vip+'lar için 4, partnerler için 5 gibi.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
süreler gerçeği yansıtmıyor m4 tek başına yapan bir kişi için 9:24 saat sürüyor, 9 saatte parça toplama serüvenin var hocam. nadir bir silah yapılışı zor olması iyi fakat benim kafama takılan sadece bir unsur var yanma oranı işi tamamen bozuyor yanma oranı ortadan kaldırılırsa herşey daha güzel hale gelebilir , biz sistemi sevdik sunucuya oldukça güzel can geldi, 5 yıl sonra gelip ooc ticaretle falan silah toplama olayına son vermiş oldular bu sistemle, emeğini ortaya koyup kendi silahını yapmak iyidir, colt için bile olsa sevkiyat beklemek büyük sıkıntıydı güzel oldu iyi oldu değişmesin.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 22.09.2026 19:13
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 76
ben legal rollere gececem sanırım

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 25.09.2026 20:32
Birlik Sivil
Köken Meksika
Popülerlik 15
Alıntı yapılan: LegitimuZ - 15.02.2026 21:13
süreler gerçeği yansıtmıyor m4 tek başına yapan bir kişi için 9:24 saat sürüyor, 9 saatte parça toplama serüvenin var hocam. nadir bir silah yapılışı zor olması iyi fakat benim kafama takılan sadece bir unsur var yanma oranı işi tamamen bozuyor yanma oranı ortadan kaldırılırsa herşey daha güzel hale gelebilir yanma olasılıkları işi çok ama çok zora sokuyor

Ray Gallo Lv.66
Cinsiyet Erkek
Son Giriş Bugün, 13:08
Birlik Gallo Crew
Köken Amerika
Popülerlik 64
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 02.08.2026 14:43
Birlik Sivil
Köken Ermenistan
Popülerlik 15
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 16.08.2026 22:26
Birlik Sivil
Köken Ermenistan
Popülerlik 15
benim bu sistemi çözmem 3,5 ay sürer herhalde

Cinsiyet Erkek
Son Giriş Bugün, 16:18
Köken Meksika
Popülerlik 40
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 24.08.2026 02:50
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 24.08.2026 02:51
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
çok doğru, yeni açılan birlik bile m4 üretebiliyor çok basitleşti bir ekiple 1 günde 5 m4 yaparsın captan gelsin, eskisi gibi rol ile silahları alalım, şuan sunucuda rol diye bir şeyok mekanlar bom boş herkes madende orda burda kasmaya çalışıyor

Cinsiyet Erkek
Son Giriş Bugün, 01:50
Köken Italya
Popülerlik 58
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 30.08.2026 10:52
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 15
rp işini çok mmorpg'ye çevirmemek lazım bence. yanma oranı falan yazmış yukarıda bi arkadaş, sıkıntı  :minigun: