Bu sistemle yürüyeceğini sanmıyorum.
Ama neden?
V4 için Vice tamamen değişiyor, çok güzel olacak, harika olacak gibi söylemler vardı ama il-legal oyuncular için böyle olmadığı belli.
Ben bir güncellemede bir şey değişiyorsa bir yerden zarar beklerim, diğer taraftan ise kâr beklerim. Bu sistem bizim için iki türlü de zarar. Hem paramı kaybediyorum hem de çokça zamanımı. Elde bazen bir, bazen 0 oluyor ki bu da işin kumar kısmı. Hem maliyetli, hem riskli ve hem de çok süre alıyor. Olmamış. En azından param yansın, zamandan kazanayım ve riskim olmasın mantığını beklerdim ya da tam tersi param yanmasın zamanım gitsin gerekirse 2 hafta - 3 hafta - 4 haftada 1 silah alayım ama uyguna alayım mantığını beklerdim ama maalasef, durum ortada.
Biz illegal oyuncuların kesinlikle beğenmediği bu sistemin değişmesini/kaldırılmasını veyahut dengelenmesini bekliyorum.
Diğer gelen sistemlere yorum yok zaten gayet güzel sistemler, bu silah sistemine bir el atılırsa inanıyorum ki V4 herkes için güzel bir şeye dönüşecek.
Edit:
Neden böyle düşünüyoruz biliyor musunuz?
Ekonomi açısından
Vice ekonomisi bu sisteme elverişli değil. Biz illegal oyuncular kişibaşı 10 milyon taşımıyoruz ki bu sisteme ayak uydurabilelim. Yanlış bilmiyorsam:(yanlışsam yetkili arkadaşlardan özür dilerim)
herkes 0 LEVEL üretici olarak başlıyor. 1 level üreticiye yükselmek için 15 XP gerekiyor. 15 hammadde yükseltmemiz gerekiyor bunun için çünkü 1 yükseltme = 1 XP.
1 yükseltme ise 5.000$ alıyor. Şu an başarı bonusu %100 olduğu için yükseltmelerden 0 yanma hesabıyla hesap-kitap yapacağım.
0-1 = 15XPx5000$ = 75.000$
1. seviyeden 2. seviye üreticiye geçmek için ise 30XP gerekiyor
1-2 = 30XPx5000$ = 150.000$
2. seviyeden 3. seviye üreticiye geçmek için ise 50XP gerekiyor.
2 - 3 = 50XPx5000$ = 250.000$
Yani bir karakter 3 level üretici olmak için (deagle, ak, m4, sniper tarzı silahlar üretmek için) 475.000$ + tezgah parası(50.000$) veriyor.
Bu dediğim gibi yanma oranı şu an yok, her yükseltme %100 başarı ile sonuçlandığı için 475.000$, diğer ihtimali düşünürsek bu fiyat belki de 2 katına, 1.5 katına çıkacaktır. (Belki de daha fazla, henüz o sistemi denemedik.)
--Buraya evi olmayıp da ayriyetten ev alacak oyuncuların ev parasını eklemedim. Onların hali daha da kötü maalesef.--
Biz 10.000$ veren meslek yapabilseydik bu sistem belki okeylenirdi ama maalesef, bu ekonomide/para kazanma sisteminde bu kadar maliyet pek tutmadı gibi.
Realistik bakış
Amerika'da bir eyalet/eyaletlerde silah edinmek bu kadar zor olmamalı ki bir siyahinin evinde hammadde birleştirip onlardan ara parça üretip onlarla da silah üretmesi bence pek realistik değil(gerçekte eminim ki silah edinmek daha kolaydır)
Başarı ihtimalinin de tamamen şans olması yine realistik bir durum değil gibi.
Zevk yönü
Sistemdeki bu sorunlar olmasa belki farklı şeyler konuşuyor olabilirdik ama zevk açısından da bakacak olursak tamamen zevk vermeyen bir sistem olmuş. Herkes 7/24 maden focus yapıyor ve neredeyse maden tarafı full OOC dönüyor(orada da rol imkanı pek yok gibi, bundan bahsediyorum). Onun dışında bu üretimle uğraşmak çoğumuzun hoşuna gitmediği gibi çoğumuza zevk vermeyen bir sistem olmuş. Bence VICE ROLEPLAY gibi kaliteli bir sunucuda oyuncular zorlu bir sistemle karşılaşsa bile zevk alabilmeli. Bu silah üretme sistemi tamamen komut üzerine, roleplay algısının neredeyse hiç dönmediği bir işleyiş üzerinde oynanıyor.