İyi akşamlar. Karakterim hakkında açılan şikayet savunmamı aşağıda belirteceğim.
Olayın en başında aramızda rolümüzü gerçekleştirirken Igor_Ferro ve Derzhavin_Mogilevich karakterleri role dahil oluyor daha sonrasında komik bir /me emote'u vererek arabayı çalıyorlar, rolümüzü baltalıyorlar.
(orada üç kişiyiz, sayısal üstünlük bizim tarafımızda ve buna rağmen cctv'nin olduğu sokakta basit ve komik olan emote (?) atarak arabayı çalıyorlar)[spoiler=Ekran Kaydı]
https://streamable.com/czm583Orjinal kayıt, sesi kaldırmadım.
[/spoiler]
Bir tur attıktan sonra olay yerinin yakınına da buluşuyoruz, Igor_Ferro ve Derzhavin_Mogilevich karakterleri arkadaşıma saldığından bizde brawl rolüne giriyoruz, sistemsel yaralıya düşürüldükten sonra "
hatalı emote" veriyorlar, vermeye devam ediyorlar.
[spoiler=Ekran Kaydı]
https://hizliresim.com/cdb1dgm (
ekran görüntüsü linkteki videoda yer alıyor.)
https://streamable.com/hbuhlu (
video)[/spoiler]
Yapılan saçma rollerden sonra, arkadaşlarımla rolüme kaldığım yerden devam etmeye çalışıyorum fakat arkadaşları giriştikleri rol tatmin etmemiş gibi devam ediyorlar ve yanıma gelerek kışkırtıcı konuşmalarına devam ediyorlar.
[spoiler=Ekran Kaydı]
https://youtu.be/SS5J62VbLlM[/spoiler]
Şahsıma şikayet açan profil hakkında iki tane aktif şikayet inceleniyor, sunucu içinde millete salça olan ve rolleri baltalayan bir profil. Böyle yetersiz profilin sunucu içindeki agresif tutum sergilemesi biz oyuncular tarafından hoş karşılanamıyor. Aktif rolde üç oyuncu olarak rolde
(1. kayıttan rolss yaptığım anlaşılabilir) verilen görevi yapmak isterken böyle yetersiz profiller tarafından rolümüzün baltalanmasından ve kışkırtıcı tutum sergilemesini istemiyoruz. Rolün seyrini değiştirdi.
Alıntı yapılan: Shiels - 24.05.2026 13:45
Dostum sen şimdi neyin savunmasını yaptın? Farkettiysen açtığım şikayette bu rol dışı hiçbir konuya değinmedim. Ama sen şikayetle alakası olmayan ne kadar konu varsa carcar ötmüşsün hakkımdaki şikayetler falan ne alaka? Emote hatası görüyorsan gidip şikayet açabilirsin, orada üç kişisiniz kime vurduğumu belirtmem gerek benim attığım her emote karakterlerinizin ismini belirterek gayet düzgünce attığım emotelar. Düzgün emote atmak ne zamandan beri hata oldu? Bunun yerine -/me tokatlar. -/me şaplaklar diye emotelar mı atsaydım? Sen atılan emoteda karakterinin adı geçti diye bu kadar içerlemişsin.
Artı olarak Derzhavin ilk arabayı çaldığında doğal olarak benim üstüme yürüdünüz, ben de size adamı tanımadığımı ve yolda bulduğumu söyledim. Buna rağmen sen agresifi devam ettirdin ve "Her gördüğünü arabana mı alıyorsun, eşcinsel misin?" tarzı şeyler söyledin. Üstüne de bana inmemi ve seninle dövüşmemi söyledin.
[spoiler]
[/spoiler]
[spoiler]
[/spoiler]
Sonrasında brawl başladı ve üçünüzü de dövdük. Bu rolden sonra ben istersem seni 1 saat kışkırtıp aşağılayıp şamarlarım istersem 2 saat bana hakaretler edip tehdit etmişsin çünkü üstüne seni dövmüşüz. Bunu yapamayacağımı söyleyen bir kural varsa bunu alıntılamanı istiyorum ben de öğreneyim. Sen ne belediye başkanısın ne valachi r20'si. Ben seni niye aşağılayamayayım? Seni tekrar tekrar yaralıya da düşürmüyoruz bir kere yaralıya düştün kalan her şey emote. Karakterinin zarar gördüğü küçük düştüğü her rolü "Saçma rol" olarak değerlendirmemen lazım burada bir oyun oynuyoruz bugün sen aşağılanırsın yarın da sen aşağılarsın.
Arkadaş zaten hatalarını kabullendi, uzamasın sonuçlanabilir.
"/me çalar.", "/me kulağını çeker." gibi emotelar hatalı ve aşağlayıcı oluyor, çalarken ne çaldığını belirtmiyorsun. Brawl rolü döndükten sonra aşağlamaya devam ediyorsun. (aşağlayamazsın demek istemiyorum ama abartmaya gerek yok) Orada üç kişi rol çevirirken rolü baltalamanız, arabayı kaçırmanız; kaçırırken de /me çalar (ne çalıyon, onu belirtseydiniz keşke) gibi basit ve eksik emote vermeniz. Kayıtta da görülebileceği gibi gerginliği Igor_Ferro karakteri arttırıyor, agresif rol sergiliyor.
Savunamama yaptığın geri yanıtta valachi r20, belediye başkanı gibi bir şeyler zırvalamışsın orada neyi amaçladığını anlamadım, karakterim dokunulmaz ya da küçük düşürülemez demiyorum, savunmam da yer almıyor. İllegal Kural İhlali yaptığımı belirtmişsin ona da şöyle bir savunma yazacağım, yanımdaki adamlar sivil ve seni polise onlar şikayet edebilir, kayıtlarda karakterimin sizi polise ihbar ettiğim görünmüyor. Ayrıyeten, kırmızı arabayı da çalmayı deniyorsun tekrardan /me çalar emote'u vererek - ne çalıyorsun arkadaşım? Çalsaydın bizlerle tekrar uğraşmaya devam edecektin. Ne kadar kısa kesmeye çalışsam da devam ettiren taraf siz oldunuz ve toxic bir rol sergilediniz.
Toparlayacak olursam,
Aktif rolde rolümüzü baltalamanız ve sergilediğiniz toxic rollerle bizimle uğraşarak devam etmeniz, agresif roller sergilemeniz neticesinde rolü kısa kesmeye çalıştım.
Kendimi haklı bulmuyorum, hatalarım var kabul ediyorum. Savunmamı böylelikle sonlandırıyorum, sonuçlanabilir.