SAMP işi kısmen bir döngüden ibarettir. Her kitle/platform yıllar içerisinde belirli bir kitle yakalar ve onun üzerinden kendi ortamını oluşturur. Vice'ın açıldığından beri bugüne kadar sanıyorum jenerasyon demek doğru olacaksa adına, toplamda 4-5 farklı dönemsel kitle farklılığı oldu. İlk açtığımız 2019 yılından 2020 başlarına kadar oynayan 1. jenerasyon kitlemizin neredeyse %95'i şu an kayıp. Ya yasaklı, ya çoğu admin/retired oldu ya da tamamen sanal ortamı bıraktılar.
Yani biz zaten 1. veya 2. jenerasyon oyuncularımıza bağlı kalsaydık çoktan gg olmuştuk. Bu her dönem için böyledir, geçiş dönemleri de her zaman yaşanır. Vice'ın tarihinde de ilk emekleme dönemlerinde de 700'ler falan yoktu. Biz sunucuyu 80 kişiyle açtık oynadık aylar hatta yıl boyunca. Bizimle rekabete giren hatta girme gereği bile duymayan 5-6 farklı samp sunucusunun en sonuncusu olarak kaldık sayı bazında. Ama o an bile en çok eğlenilen/kendi küçük kitlesiyle sabahlara kadar rol yapan sunucunun Vice olduğunu kişisel olarak biliyordum. Sonra farklı politikalar ve iyileştirmelerle sayı giderek arttı, 600-700'leri de gördük, bu yaz 500 civarını da, bugün 200-250 oyuncuyu da aynı şekilde. Kayıtları kapadık, bazı kararlar aldık, tekrar bir dönüşüm içine girdik ve yavaş yavaş uyguluyoruz. O bahsettiğim 5-6 sunucu, üç yıl içinde adını duyduğumuz/gördüğümüz/serüvenine şahit olduğumuz 50-60 sunucu ise bugün yok.
Aynı zamanda tüm ekibin de işi gücü olan, real hayatına da zaman ayırması gereken, artık yaşı da ilerleyen insanlar olduğunu varsayarsak ve bizim de yine focusumuz/zamanımız farklı platform projelerine (gta5 vs) ayrılmışken rolantide bir SAMP( yine yapacağımız güncelleme ve dönüşümlerle beraber) şu an için en sağlıklısı.
"Artık keyif almıyorum" olayı yukarıda bahsettiğim şeyden ibaret. Ben bu oyunu 2010 forumlarından da hatırlıyorum, her dönem eski oyuncular tarafından 99'da, breeze'de, vendetta'da "samp şöyle böyle artık sıktı" konuları açılırdı. Üzgünüm arkadaşlar, siz büyüyorsunuz... Sizden 15-20 bin sonra gelen VC ID'ler sizin ilk aldığınız keyfi almaya devam edecek ve onlar sunucunun heyecanlı kitlesini oluşturacak kayıtları açtığımızda.
Biz de yine elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. stay high. :-X