Bilgisayarım Donuyor

Başlatan Lavinia, 04.03.2020 10:35

« önceki - sonraki »
Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Sorununuzun detaylı açıklaması: Son dönemde yaşamaya başladığım bu durum camımı sıkmaya başladı sunucuda rol yaparken sık sık bilgisayarım donmaya başladı.
Eğer bilginiz varsa sorununuz neyden dolayı kaynaklanmakta?: Bir fikrim yok.
Eğer alabiliyorsanız sorununuzla ilgili ekran görüntüsü:
İşletim sisteminiz(Eğer sorununuzun donanımsal yada sistemsel olduğunu düşünüyorsanız):
Denediğiniz çözüm yolları: Bazı modları kaldırdım sorun devam ediyor.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 07.09.2024 22:53
Birlik Sivil
Köken Italya
Popülerlik 43
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Yok
Popülerlik 0
Çözüm değil de başka sunucularda bende daha fazla Fps alıyorum. Sunucudan kaynaklı olabilir belki de.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Sunucudan kaynaklı bir durum, bilgisayar hızını arttıracak birçok mod bulunuyor, onları deneyebilirsin.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 06.09.2022 01:12
Birlik Sivil
Köken Almanya
Popülerlik 44
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 21.07.2022 00:57
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
Görev yöneticisinden bakarmısın iki tane gtasa açılmış olabiliyor.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Alıntı yapılan: JSW - 04.03.2020 10:59
Çözüm değil de başka sunucularda bende daha fazla Fps alıyorum. Sunucudan kaynaklı olabilir belki de.
Olabilir, başka bir sunucuda bu kadar uzun zaman geçirmediğim için bu konuya bağlı bir yorumum yok. Yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkürler.
Alıntı yapılan: tonyc - 04.03.2020 11:01
Sunucudan kaynaklı bir durum, bilgisayar hızını arttıracak birçok mod bulunuyor, onları deneyebilirsin.
Oyunu oynarken bir sıkıntım yok, bir anda fps drop girer gibi oluyor ve anında bilgisayar donuyor.
Alıntı yapılan: Mihawk - 04.03.2020 11:04
Görev yöneticisinden bakarmısın iki tane gtasa açılmış olabiliyor.
Yalnızca bir adet var.

Çoğu cleo dosyamı sildim, modları minimize düzeye getirdim. Sorun henüz çözülebilmiş değil.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Obje yüklenme alanlarında genel olarak bir fps-drop söz konusu olabiliyor, sanırsam haritanın belli yerlerindeki yükleme kısımlarından geçerken bu durumu yaşıyorsunuz ki sorun buysa herkes yaşıyor, anlık takılma konusunu bu alanlarda. Onun haricinde HDD kaynaklı bir sorununuz olabilir, hard-diskte biriken bad-sectorlerden kaynaklı olarakta tıkanma yaşıyor olabilirsiniz. (Genel olarak harddisklerin ömrü zaten belli, 3-4 sene)

Samp-Addon eklentisini kullanırsanız gözle görülür düzeyde FPS artışı sağlarsınız ekstradan bazı optimizasyon sorunlarını rafa kaldırmış olursunuz fakat sunucuda yasaklı olup-olmadığı konusunda bir fikrim yok, bir yetkiliye danışarak kullanmanız en iyisi.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş Bugün, 00:57
Köken Amerika
Popülerlik 95
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 28.09.2026 23:13
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 45
John Dowdy Lv.15
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 07.08.2026 03:50
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 30
İşlemcinin sıcaklık değerlerine bak, kasa temizliği ve termal macun değişikliliği gelmiş olabilir.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Temiz bir kurulum yaptım şuan bilgisyarımın donup kapanma sorunu rafa kalktı fakat şimdi de crash yiyorum.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
1- Anticrasher ile deniyebilirsin.
2- temiz kurulumdan sonda "Modloader" ı direk attiysan modlardan kaynaklı Crash olabilir. Temiz bir modloader kurup modlari tek tek deneyerek çözebilirsin.
3- kurulumdan sonra Güncel Cache i atip deneyebilirsin. O da Crash sebebi olabilir.

Juan Sanchez Lv.23
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 24.09.2026 05:08
Birlik Sivil
Köken Meksika
Popülerlik 28
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 01.01.1970 02:18
Birlik Sivil
Köken Meksika
Popülerlik 10
Eğer sorun son zamanlarda oluştur diyorsan büyük ihtimalle donanımsal bir sorun var, bilgisayara format atman ve kasayı açıp temizlemen gerekir. Temiz bir GTA SA'yı tekrar kurup, servera gir. Eğer sorun devam ediyorsa, sorun donanımsal değil sistemseldir.