Zibrecki'nin anı defterinden bir sayfaPeeh! Yine aynı sayfaları karalamaktan sıkıldım, farklı şeyler ne zaman yapacağım ben? Lanet olsun, her işim neden bu kadar kötü gidiyor? Bugün yine eve geldim ve annem ile babamın kavgasını dinledim, canım sıkıldı ve dışarıya tekrardan çıktım. Gece geç saatlere kadar yürüdüm.... yürüdüm ve yürüdüm. Cedric ile takılıyordum, o sağlam bir herif! Cedric ile o kadar eskiden beri tanışıyoruz ki, bugün yirmi yaşıma onla beraber girdiğim için mutluyum. Ne yani? Sadece sevgililer mi doğum günü kutluyor? Sikeeyim, dün gece yaşlı amcam, diğer amcamın doğum gününü kutlarken midem bulanmıştı evet fakat Oliver ile çok yakın kardeşiz, ölene kadar kardeşiz! Oliver demişken, aklıma hep eski yaşanmışlıklar geliyor, o sekiz yaşında veya ne sekizi, altı yaşında yaptığımız şeyler dün gibi aklıma geliyor. O bir birimizi korumamız, kaçak sigara içmelerimiz, beni alkole başlatması daammn! Cidden o zamanlar ne iyidi bee! İşte, gerçekten çok mutsuzum, hep güneş doğmadan bu kalem ile yıpranmış kağıda yazı yazarak kendimi tanıyorum, ne oldu bana? Bu yaşımda millet parklarda eğleniyordu, ben ise karamsarlık dönemine girdim amına koyayım Göt herifler! Ne olduğunu aslında çok iyi biliyorum, babam ve annem. Bu ikili yüzünden artık kafama sıkıp buradan gitmek istiyorum, kimseye bir bok söylemeden buradan uzaklaşıp, hayal ettiğim hayatı yaşamak istiyorum.Yine ben ve Cedric başarısız bir okul hayatı geçiriyorduk, o ilk sınıflarımızı hatırladım, ne kadar gülüyorduk ve dünyayı sikimize takmıyorduk. Cedric yine göbekliydi, yanımda gezerken bütün erkekler bana karışamazdı, kızlar ise ona bakmayıp direk bana bakardı. Eeee! Kardeşimin üstünden çok iş yaptım ahahaha! Fakat bunu kabul etmem gerek, göt herif Cedric'in hiç bir zaman okulda başarılı olamayacağını biliyorduk. Kendisi zaten, en son babasının yakın dostu Sonny'in yanında çalışırken bunu kendi ağzıyla söylemişti. İyi para kazanıyordu ama o ve Mikey gerçekten sağlam paralar kazanıyordu. Sağlam para dediğim, öyle motor alacak kadar yada bir sürü et alacak kadar değildi, bizim kafamızda en büyük paraları alıyordu. Cebine ne kadar girerse girsin, bizim için çok paraydı. Neden mi? Çünkü biz eğlenmeyi para ile hesaplamıyorduk, gazoz ve kaçak sigara paketleri zaten bize yetiyordu.Hem Derrick'in kuzenini hatırlıyorum, sigara içerken babasına yakalandığı zaman ona harçlık vermeden sokaklara sokuyordu, göt herife o kadar kıl oluyordum ki, bir ara babasının gözünün önünde sigara içerek kuzenine para vermiştim. Lanet herif orada kaktüs gibi kaldı, ağzından bir kelime bile çıkaramadı. Hadi, gerçekten hadi bugün en alt zamanlara gidelim. Altı yaşında ben, Cedric ve Mikey gerçekten bomba gibiydik. En son hatırlıyorum, bir parkta bir cüzdan bulmuştuk ve içinden çıkan dolarlıklarla ne yapacağımızı şaşırmıştık. Bir... iki... lanet olsun saymayı unutmuştuk sağlam para vardı o cüzdanda. Ne yaptık peki? Tabi o paraları en iyi yere harcadık, kendimize bir tane motor almıştık ve o motora sıra sıra binip kızlara hava atardık. Küçük, kırmızı ve tık tık tık diye ses çıkaran motor, lanet olsun onu umarım Cedric onu saklar! Neyse, o günler ise yavaş yavaş bizi aldı, sonra ise Mikey'in yeni okul arkadaşları ile tanışmıştık, o kendini bir bok sanan arkadaşları mahallede gelip bizle sik yarıştırıyordu, bilmiyorlardı ki mahallenin berberi benim babamın olduğunu. O zamanlar ne bileyim, herkes babamın makas altına yattığı zaman korkardı, herif kötü biri değildi ama o kadar iğrenç gülerdi ki, bütün hergeleler korkarak traş olurdu. Oradan tabi havam vardı, keşke babam biraz kendini korusaydı, hergelelere güldüğü kadar anneme gülseydi, neeyse! bu anı defterimi böyle saçma yazılarla doldurmayacağım. *karalanmış yazılar* Güneş doğarken, ufak kokulu çayımdan içiyordum ve bu çay gerçekten beni ayakta tutuyordu. Derin ve uzun fikirlerim ile yıpranmış hayatlarımı bu lanet olası sayfaya yazmak, neeeden bilmiyorum ama gerçekten bugün fena sıkıldım! Şehirdeki bütün işletmeleri gezmiş bile olabiliriz. Hepsiyle olan görüşmemizde ilk baştan iyiydi ardından mülteci kimliğimizi görünce herkes bizi gönderdi. O kimliğe sahip
herkes hırsız, mafya oluyor sanki amına koyayım. O gün iş bulamadık, tekrardan fakirlikle karşılaşacağımızı düşünüyorduk. Ardından
Simeon Sugarev adında birini bulduk ve herif gerçek bir psikopat. Bir boklar yaptığı belliydi,
bize işler sundu bize birşeyler öğretti. Ne yani? Birşeyler öğrenemez miyiz? Hepimiz annesinin karnından suçlu mu doğuyor? Yapmayın işte...
hikayenin sonu böyle bitmeyecekti. Şimdi ise fikirlerim değişti, bu yazdığım herşey değişti ve en önemlisi ben
DEĞİŞTİM BEN! Şimdi geliyorum ve
tekrardan bu hikayenin aynısını ve bana dönük tarafını yazıcam.
Görüşmek üzere.
Zibrecki'nin ekibi "Little Skopje"
John Zibrecki, işte kendisi bir Makedonyalı. Amerika'da iş yapıp artık kendini geliştiren bir herif. John ise bu duruma her zaman "Ben çalıştım! Sizde çalışın!" diyerek devam eder. John'un parayı, bir sürü dvd kaçakçılığı ve dolandırıcılık yaparak elde etti. Bu kadar para elde etmesi ise ona bir güç kazandırdı, kirlik bir güç. Tony Kozarovska, Stoyan Vidimce, Marin Iloski ve diğer grup üyelerini ekibine katan John, iyi bir para avına çıktı. Eskiden yaşadığı ve son sayfasında belirttiği gibi olan bir hayat hikayesi, güçlü ol! birlikte ol!John'un bu ekibi öyle herkes gibi bir anda, bir tanrı gücü ile kurulmadı! Kendisi zorlandı ve parçalanmış bir grubunu tekrardan toparladı. Grubunu kurduktan sonra, kaptan takma adını alarak ekibine ticaret ve parayı nasıl elde edeceğini öğretti. Grubunun kuruluş zamanlarında, diğer ünlü "Şirket örgütleri ve Suç örgütlerine" bulaşmayan ve onlardan uzak olarak kendi çapında bir iş bağlantısı kurdu. Bir süre yazılan metinleri okuyup, güvenliğin sertleştiği zamanlar ise kendi güvenilir evinde ufak çarpta uyuşturucu satışı yaptı. Bu ona yetecek kadar para biriktirdi ve tekrardan ayaklandılar. Güçlü bir grubu yoktu fakat, iş ve ticaret konusunda çok zekilerdi. Her boka silah patlatan bir ekip değildi ki, en son ki yaşadığı Brezilyalı çete ile anlaşmazlığını sıyrılarak ve para elde ederek götünü kurtardı.Evet yıl 2022 ve modern bir kurgu üzerinde devam eden bir grup hikayesi. Zibrecki'nin ekibi, bu isim ile şuan bile ayakta kaldılar. Kendileri güçlendi, para kazanıyorlar ve en önemlisi kendilerine ayıracak zamanları var. Zibrecki, biraz sert ve disiplinli bir kaptan. Bu ise, diğer yeminli ve ayakçıların canını sıkıyordu. Evet! Zibrecki bize yardım etti bize para kazanmayı öğretti fakat, Zibrecki'nin kalbi yok! Biz artık büyük adamlar olduk. Bu ekibin kaptanı Zibrecki ve onun yeminli üyeleri. Bu yeminli üyelerden sadece Tony Kozarovska'yı bahsedelim. Tony! Tony, bir yeminli üye. Kendisi ile beraber dört tane daha yeminli üye bulunmakta. Kendilerini John'a gösterdiler ve John onları kendi ailesi gibi saydı. Tony onlardan farklıydı, kendisi araçlar ile ilgilenirdi ve ondan önce bir taksi durağında çalışırdı. Evet taksi durağı, bir taksi ile kaç tane müşterisine istedikleri kaçak malzemeyi verdi sizce? Beş müşteri, on müşteri HAYIR! tamamen yirmi müşterisine böyle pazarlık yaptı. Bunun için Tony, ticaret işinde çok iyi.
Atanas Kadrievski. Atanas! İşte bu yeminli üye, kadınlar ile arasını her daim iyi tutuyor. Atanas! Nerede kaldı kadınlar? İşte olay tamamen bu, Atanas bu işi her daim yapıyor. Kızların Atanas'a duyduğu özel ilhamdan dolayı, özel danscıları mevcut. Kendisi bu danscıları kullanarak pastaya pay ekliyor. Sadece kadınlar mı? Hayır, Atanas gerçek bir para canavarı. Eski bir kasa araç mı? Onu her daim bulur ve satar. İşte, bu yüzden John, Atanas'a güveniyor ve onu ailesinden biliyor.Zlatko Tatarchev. Zlatko'nun yaptığı iş aslında biraz sorun. Kendisi araçların her bokunu biliyor ve bilmemekle kalmıyor onlara kadın gibi bakıyor. Bundan iki yıl önce, toplamda üç tane aracın kaçak satışını yapıp, pastaya büyük pay ekledi. Ekip içerisinde araçların her bakımını yapan ve bu araçları her daim uzun ömürlü tutan Zlatko, John'un gözüne girdi ve onu aileden biliyor. Hey Zlatko! Araçları satma vakti. Kendisi bir yamyam, öyle yamyam dediğim araç yamyamı. Kendisi araç motorları ve buna benzer bir sürü parçayı satabilen bir tip. Bu ne demek mi? Aracınızı ona emanet etmeyin ve ona sakın aracınızı göstermeyin. Eğer beğenirse, aracınızda sadece kalan şey vites kolu olur.Vukan Micevska. Vukan! İşte o tam bir sanatçı. Resim falan çizmiyor sakın yanlış anlama, kendisi silahlar üzerinden sanat yapıyor. Tam tamına üç tane ünlüye özel silah tasarımı yaptı, bunu biliyor musun?Vukan silahlardan ve silah tasarımdan çok iyi anlıyordu. Özel kişisel silah tasarımları bir yana, silahlara olan bakımları ve kullanım tarzı takdir edilesi. Silah alt-üst malzemelerini küçük yoldan satıp, pastaya pay ayıran Vukan'ı herkes seviyor, herkes. Vukan'ı sevmezsen ölürsün, seversen sana özel bir tasarım yapacağından emin olabilirsin.