Alan Seçim Kararsızlığı hk. (acil yardım)

Başlatan Visionary, 14.10.2023 00:26

« önceki - sonraki »
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 02.08.2023 02:25
Birlik Sivil
Köken Almanya
Popülerlik 55
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 02.08.2023 01:31
Birlik Sivil
Köken Izlanda
Popülerlik 30
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 07.03.2023 22:33
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 15
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 02.08.2023 00:36
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 28
Arkadaşlar selam,
11. sınıfım şu anda ve okulların açılmasından 1 ay geçmesine rağmen alanımı seçme konusunda hala kararsızım (sayısal seçmiştim ama pişmanım). Bu nedenle alanımı değiştireceğim.

Okulda sözel diye alan yok. Sayısal, eşit ağırlık ve dil önerildi. İngilizce'de kelime bilgisi ve cümle kurma olarak gayet iyiyim. Filmler, diziler vesaire derken altyapım oluştu. Eşit ağırlık için de sözel dersleri iyi yapabiliyorum. Sayısal dersleri yapamadığımı ve bu yüzden sayısaldan vazgeçtiğimi söyleyebilirim. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Sizce eşit ağırlık mı, dil mi seçmeliyim?

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 28.10.2025 00:28
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 85
Bore Kii Lv.15
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 06.10.2025 19:49
Birlik Edgerunners
Köken Japonya
Popülerlik 20
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 26.09.2025 04:52
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 25
Dil seçme.

[spoiler]Dilciyim[/spoiler]

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 11.01.2025 02:36
Köken Rusya
Popülerlik 35
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Yok
Popülerlik 5
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
Sayısal seç.

[spoiler]Sayısalcıydım[/spoiler]

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
   Sayısal üstünden devam edersen çoğu şey formül ezberi ile geçecek. Aynı şekilde kimya/biyoloji derslerinde çok fazla yabancı terim göreceksin ve onları da ezberlemen gerekecek. Eşit ağırlıkta da sözel ağırlıklı olan derslerde yine ezberin konuşacak. Çok fazla bir farkı olmayacak. Sadece biraz daha rahat eşit ağırlık dersleri, ilgini çekebilir. İş bulma konusunda da eşit ağırlık sayısala göre geride kalsa da genişliği bayağı var. Eşit ağırlık üstünden gidebilirsin.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 25.09.2026 00:57
Birlik MALIBU
Köken Amerika
Popülerlik 75
Corky Scott Lv.42
Cinsiyet Erkek
Son Giriş Bugün, 14:31
Birlik MALIBU
Köken Amerika
Popülerlik 45
Dil seç.

[spoiler]Sayısalcıyım[/spoiler]

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Sayısal seç

[spoiler]bipolar bozukluğum var ve sinir hastasıyım, antidepresan kullanıyorum. Ama ayt mat 35 yapıyorum, buna değer.[/spoiler]

Teresa Wells Lv.45
Cinsiyet Kadın
Son Giriş Bugün, 02:27
Köken Amerika
Popülerlik 43
Dil alanına ilgi duyduğundan ve yapmak istediğin işin bu olduğundan eminsen dil seç. Yüksek dereceli dil bölümünde iyi bir üniversiteye girersen güzel para kazanma şansın da var zaten. Fakat bu durumda yapabileceğin en büyük yanlış ilginin olmayacağı bir bölümü sırf parası güzel diye seçmek olur. Üniversitede bölüm derslerine ayak uyduramayıp henüz ilk senesinde okulu bırakan ve tekrardan sınava hazırlanan birçok kişi tanıdım, bunun daha da kötü hali okuldan ayrılmaya cesaret edemeyip ittire ittire dört yılda üniversite bitirmeye çalışan kesim, onların hali baştan aşağı harap zaten.

Henüz 11.sınıf olduğun için kendini tanımaya devam edebileceğin 1 senen daha var. O yüzden bu süreci iyi değerlendir ve güzelce düşün taşın ve içine sinen en pozitif son hangisiyse onda karar kıl. Konuyla ilgili sadece forumlarda çözüm aramakla kendini kısıtlamayıp okulunun rehberlik kadrosuna ve çevrendeki insanlara da durumunu izah etmen daha iyi olur. Birden fazla kişinin görüşünü alırsan ileride karar verme aşamasında çok fazla karın ağrısı çekmezsin. İyi çalışmalar.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 04.11.2023 10:47
Birlik Devils Law MC
Köken Almanya
Popülerlik 35
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 23.10.2023 23:04
Birlik Sivil
Köken Almanya
Popülerlik 5
Nam Eunwoo Lv.2
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 09.10.2022 19:07
Birlik Sivil
Köken GuneyKore
Popülerlik 5

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 02.08.2023 02:25
Birlik Sivil
Köken Almanya
Popülerlik 55
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 02.08.2023 01:31
Birlik Sivil
Köken Izlanda
Popülerlik 30
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 07.03.2023 22:33
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 15
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 02.08.2023 00:36
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 28
Alıntı yapılan: mike - 14.10.2023 02:27
Dil alanına ilgi duyduğundan ve yapmak istediğin işin bu olduğundan eminsen dil seç. Yüksek dereceli dil bölümünde iyi bir üniversiteye girersen güzel para kazanma şansın da var zaten. Fakat bu durumda yapabileceğin en büyük yanlış ilginin olmayacağı bir bölümü sırf parası güzel diye seçmek olur. Üniversitede bölüm derslerine ayak uyduramayıp henüz ilk senesinde okulu bırakan ve tekrardan sınava hazırlanan birçok kişi tanıdım, bunun daha da kötü hali okuldan ayrılmaya cesaret edemeyip ittire ittire dört yılda üniversite bitirmeye çalışan kesim, onların hali baştan aşağı harap zaten.

Henüz 11.sınıf olduğun için kendini tanımaya devam edebileceğin 1 senen daha var. O yüzden bu süreci iyi değerlendir ve güzelce düşün taşın ve içine sinen en pozitif son hangisiyse onda karar kıl. Konuyla ilgili sadece forumlarda çözüm aramakla kendini kısıtlamayıp okulunun rehberlik kadrosuna ve çevrendeki insanlara da durumunu izah etmen daha iyi olur. Birden fazla kişinin görüşünü alırsan ileride karar verme aşamasında çok fazla karın ağrısı çekmezsin. İyi çalışmalar.
Hocam benim İngilizcem iyi (speaking hariç tabii, speakingte kötüyüm) olduğundan ve dilde sayısalla çok yüz göz olmayacağımdan dolayı dil istedim. Turist rehberliği bölümü benim hedefim değil ama yapamayacağım ya da sevmediğim bir meslek de değil. Benim 9 ve 10. sınıfım boş geçti zaten o nedenle sayısalı götüremiyorum. Eşit ağırlıkta da rehberliğin tavsiyesi üzerine eşit ağırlık ile dil arasında kalıyorum.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 16.04.2024 19:11
Birlik 4KX
Köken Amerika
Popülerlik 35
Alıntı yapılan: Visionary - 14.10.2023 00:26
Arkadaşlar selam,
11. sınıfım şu anda ve okulların açılmasından 1 ay geçmesine rağmen alanımı seçme konusunda hala kararsızım (sayısal seçmiştim ama pişmanım). Bu nedenle alanımı değiştireceğim.

Okulda sözel diye alan yok. Sayısal, eşit ağırlık ve dil önerildi. İngilizce'de kelime bilgisi ve cümle kurma olarak gayet iyiyim. Filmler, diziler vesaire derken altyapım oluştu. Eşit ağırlık için de sözel dersleri iyi yapabiliyorum. Sayısal dersleri yapamadığımı ve bu yüzden sayısaldan vazgeçtiğimi söyleyebilirim. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Sizce eşit ağırlık mı, dil mi seçmeliyim?
sözel alan olmayacak diye sözeli boş verme, sınava sözelden girersin. sözel derslerine çalış (eğer sözelden girmek istiyorsan)