Non rp Zayn_Rowe

Başlatan LaFlameVibes, 17.05.2026 18:55

« önceki - sonraki »
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 26.09.2026 22:30
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 51

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: @logosra Zayn_Rowe

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Kanıtlarda mevcut

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Non RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaş durduk yere önümü kesti ve küfürler etti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

[spoiler]

[/spoiler]

Ek açıklamalar(varsa): Gereken işlemler uygulansın!

Cinsiyet Erkek
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 51
Eklemek istediğim bir şey var arkadaş türkçe terimde kullanıyor görsellerde mevcut.

Mila Yesan Lv.36
Cinsiyet Kadın
Son Giriş 27.09.2026 20:10
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 69
Evim soyuldu ve evimi bu arkadaş soydu, soygun esnasında bir video veya ss alamadım fakat çok önemliyse loglardan bakılabilir problem değil, evimi soydu ve ben afkydım geldiğimde farkettim, polisler bile söyledi. Arkadaş ile dün o evde farklı rolümüz vardı zaten IC olarak soymasında bir problem yok. Karakterimde evi soyulduğu için onunla kavga ediyor. Küfür ediyor, önüne kırıyor. IC ismi Nico_Grau'ydu sanırım, polis memuru olaya tanık olmuştu. Daha sonrasında polisler müdahale edemediği için ben ettim, kişiyi dövdüm. Kişinin de dün rolü vardı o evde eskort rolü yapan bir kadınla erp yaparken pd fuhuş operasyonu yapmıştı arkadaşa  :D arkadaş içerlemiş olacaktır ki ev soyup dövüldüğü için non rp den şikayet açtı. Şuanda zaten bu arkadaşı dövdüğüm için IC hapisteyim. Arkadaşın ilk ssinde zaten chatteki soygun mesajlarını görüyorsunuz. Evimi soyduğu için kişiyi dövdüm. Evime soygun yaptı, polisler geldi gittikten sonra tekrardan evime soygun için geldi. İlk soygunu başarılı yaptı ben evden çıktığımda kaçmıştı bile. Sonra pusu ile beklediğim için arkadaşın tekrar evin kapısına kadar geldiğini gördüm. kilitli olduğunu görünce kaçtı, kovaladım bir süre, sonrasında durdurup küfür edip dövdüm. Hepsi bu.

Mila Yesan Lv.36
Cinsiyet Kadın
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 69
Alıntı yapılan: logosra - 17.05.2026 21:05
Evim soyuldu ve evimi bu arkadaş soydu, soygun esnasında bir video veya ss alamadım fakat çok önemliyse loglardan bakılabilir problem değil, evimi soydu ve ben afkydım geldiğimde farkettim, polisler bile söyledi. Arkadaş ile dün o evde farklı rolümüz vardı zaten IC olarak soymasında bir problem yok. Karakterimde evi soyulduğu için onunla kavga ediyor. Küfür ediyor, önüne kırıyor. IC ismi Nico_Grau'ydu sanırım, polis memuru olaya tanık olmuştu. Daha sonrasında polisler müdahale edemediği için ben ettim, kişiyi dövdüm. Kişinin de dün rolü vardı o evde eskort rolü yapan bir kadınla erp yaparken pd fuhuş operasyonu yapmıştı arkadaşa  :D arkadaş içerlemiş olacaktır ki ev soyup dövüldüğü için non rp den şikayet açtı. Şuanda zaten bu arkadaşı dövdüğüm için IC hapisteyim. Arkadaşın ilk ssinde zaten chatteki soygun mesajlarını görüyorsunuz. Evimi soyduğu için kişiyi dövdüm. Evime soygun yaptı, polisler geldi gittikten sonra tekrardan evime soygun için geldi. İlk soygunu başarılı yaptı ben evden çıktığımda kaçmıştı bile. Sonra pusu ile beklediğim için arkadaşın tekrar evin kapısına kadar geldiğini gördüm. kilitli olduğunu görünce kaçtı, kovaladım bir süre, sonrasında durdurup küfür edip dövdüm. Hepsi bu.

Ananı kelimesinin türkçe olduğunu bilmiyordum yaptığım rollerde gördüğüm  her çete karakterinde veya rolde anneni değil de ananı diye küfür edildiğnii daha çok görüyordum istemeyerek orada türkçe terim kullanmışım arkadaş illa benim jail yememi istiyorsa sorun değil o hatamı kabul ediyorum bilmediğim için öyle gördüğüm için öyle yaptım. Bile isteye yaptığım değil, doğrusunu bilmediğim ve o sandığım için yaptığım bir hata.

Cinsiyet Erkek
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 51
Evi soyduğuma dair bir kanıt yok ayrıca soymuş olsam bile kimse gelipte ben soydum demez. Dünki rolden içerlediğim falanda yok ayrıca boş bir algı yaratmayalım lütfen.
Ben oradan dümdüz geçiyorum ve isim arkadaşa dün yaptığı tuzağa düşürme rollerinden dolayı biraz tanıdık geldi kendi tuzağına kendi düşüp polislerle arası kötü oldu diye kendisi içerledi herhalde. Neyse.. İyi forumlar iyi roller.  :manifdog

Cinsiyet Erkek
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 51
Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Arkadaş kural ihlallerine devam edicek herhalde. Şikayeti ihlaller zinciri olarak değiştiresim geldi şuan.

Mila Yesan Lv.36
Cinsiyet Kadın
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 69
Alıntı yapılan: LaFlameVibes - 17.05.2026 22:14
Alıntı
2. Ortak Nezaket

Herhangi bir OOC (karakter/oyun dışı) durumda diğerlerine karşı sakin ve saygılı olmanız beklenmektedir. OOC ayrımcılık, kutuplaşma ve bu durumları role yansıtma gibi eylemlere girişilmemelidir.

Ayrıca ortak nezaket, oyun ortamındaki karşılıklı saygıyı da belirtir. Yani diğer oyuncuların oyundan keyif almasını önleyecek her türlü hareketi gerçekleştirmekte ihlal olarak sayılacaktır.

Fikrine katılmıyor veya olumsuz düşünceniz varsa bile yetkililerin size yaptığı yönlendirmeleri takip etmelisiniz. Eğer bir yetkilinin hatalı karar verdiğini düşünüyorsanız yetkili şikayeti oluşturmalısınız. Ancak kişisel çıkar çatışmaları üzerinden yetkililere gereksiz suçlama yapılması kabul edilmez, bu durumu sürdürenler cezalandırılabilir.

Rolün her zaman devam ettiği unutulmamalı ve kural ihlali varsa bile o anda rol bölünmemelidir. Rolün bölünmesine bağlı olarak çıkacak tartışmalar da ortak nezaket kuralını ihlal edecektir. Rol bittikten sonra ihlal varsa forumdan oyuncu şikayeti oluşturmalı ve burada da ortak nezaket ilkelerini korumalısınız.
Örnekler
- /pm, /b gibi OOC kanallar üzerinden hakaret veya küfür etmek
- spam/flood yaparak iletişimi baltalamak
- yetkili kararlarına karşı çıkmak, fikrini diretmek
- kaza, vurulma, kaçırma gibi karakterinizi olumsuz etkileyen olaylarda kasıtlı olarak uyum sağlamamak veya rolü aksatmak
- OOC sorunları IC lehine kullanmak ve karşı tarafın rolünü etkilemek (Örneğin polis karakterin oyunu çökmesi üzerine olay yerinden kaçmış gibi davranmak, oyundan düşmüş kişinin aracını çalmak, vb.)
- Rolde AFK kalmak
- Hem sistemsel hem rolsel işleyişi olan bir yerde sistemi kullanıp rolsüz çıkmak (hastanede doktor varsa koşarak /tedaviol yazıp çıkmak, restoran/bar/cafe vb. yerlerde stoktaki ürünleri rolsüz satın almak, vb.)
- Hatalı emote kullanımı: Karşı tarafı OOC tahrik edecek şekilde /me /do gibi komutları kullanmak (/me salağa bakar. /do Çirkin adamdan rahatsız olmuştur. gibi)
- Oyundan çıkış yapmak: son rol etkileşiminden en az 15 dakika geçmeden oyundan çıkış yapılmamalıdır. Rolün diğer tarafıyla iletişime geçip bu konuda anlaşmak mümkündür. Polislerle ilgili rollerde bu kuralın ihlali halinde silahlarınız ve envanterinizdeki yasadışı eşyalarınız silinebilir.
- AFK bir oyuncuya karşı saldırı rolleri yapmak. Bu durum suistimal ediliyorsa rol sonrası şikayet açılmalıdır.
- Acıya, hasara duyarsız bir karakter canlandırmak

Arkadaş kural ihlallerine devam edicek herhalde. Şikayeti ihlaller zinciri olarak değiştiresim geldi şuan.

Senin oyun dışı olduğunu bilmiyorum, nereden bilebilirim kardeşim benim? Soygun sonrası seni yakalayıp dövdüm diye ne bu şikayet etme sevdalığı. Gerçekten bir kural varsa şikayetini edersin. Seninle aynı ortamda rol yapsak ortama selam versem yine şikayet edecek kıvamdasın. Üzerinde AFK yazmıyordu, kaldırımda yola ve bir arabaya bakıyor biçimde beklerken, seni dövdüğüm için güldüm ve geçtim. AFK iken seni mi dövmüşüm? Bu kadar ağlamaklı olacağını bilseydim gerçekten bırak dövmeyi, evi ben açardım al soy diye. Cebine de para koyardım biraz. Saçma davranıyorsun. Sana saldırı rolü mü yapmışım? Sence kafamda böyle bir rol olsa illa seni dövebilmem için afk mı olman gerekiyor? Daha fazla mesaj atıp kendimi yormayacağım, ama beni baya güldürdün.

Elio Salvio Lv.64
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 24.09.2026 14:43
Köken Meksika
Popülerlik 45
Mikel Salvio Lv.10
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 22.09.2026 12:18
Birlik Sivil
Köken Ispanya
Popülerlik 15
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 24.09.2026 14:02
Birlik Sivil
Köken Kanada
Popülerlik 5
Şikayet incelendi;

Zayn_Rowe karakterinin şikayet sahibinin iddialarının tersine bir kanıt sunmaması, ek iletide belirtilen Hatalı Emote üzerinde de konuyla alakalı Non-RP davranışlara devam etmesi üzerine alt sınırdan cezalandırılacaktır.

K&A