Cedric ile Peter'ın arasında geçen telefon konuşması
Hey... Hey Peter, sesim geliyor mu? Dinle Peter, kardeşim bugün fazlasıyla eğlendim. Sana dürüst olayım, o an kızlarla konuşmaya başladığın zaman kafamın içinde bugün beni bu ibne satıcak geçiyordu, yanıldım. Şimdi ise eve geçtim, sen neler yapıyorsun? Yorgunluk atmak için yine ot mu sarıyorsun?
Cedric 00:01 - Tarih: 01/07/1990Tavuk götlü Cedric, ben her gece ot sarıyorum bunu bilmiyor musun? Bak ne diyeceğim, zaman nasıl gidiyor? Kızlar mı? Onlar bir harika doostum! Fazlasıyla seviyorum onları, bir tane olanı var, neydi adı? ...... Brezilyalı hatun işte, o kalçalara bayıldım! Onun numarasını aldım, yarın eve davet edeceğim.
Peter00:20 - Tarih: 01/07/1990Ahahahaha! İşte sen bu yüzden oğlansın Peter. Bak ne diyeceğim, fazlasıyla güzel bir gün oldu. Bende onun yanında duran kız ile iletişim kurdum, kendisi ile iki gün sonra buluşacağım. Bak ciddiyim, o kız ile evlenebilirim. Şaka yapmıyorum, fazlasıyla güzel gülüyor. Bu yaşımda evlenmeyi düşünüyorum, tanrım! Fazlasıyla iyi değil miyim?
Cedric 00:26 - Tarih: 01/07/1990Bak ne diyeceğim, bu konuyu bir tarafa bırakalım. Tuvalet sırasında kustuğunu ve burnunda kanların aktığını gördüm. Ne bok yiyorsun yine Peter? Saçmalamayı kes ve bana gerçekleri artık telefon hattında söyle. Birden fazla insanla zaman geçirdim, sen benim tek dostumsun bunu bilmiyor musun? Hadi... hadi dostum söyle ne var? Sende olan şey ne?
Cedric 00:50 - Tarih: 01/07/1990Sana haber veremedim, özür dilerim. Lanet kadın kafamın içinde kurt gibi diş gösterdi, sinirlerim bozuldu. Fazlasıyla yorgunum kardeşim, sadece bunu duy yeter. Psikolojik bölümünden aldığım rapor fazlasıyla berbat, bana delilik seviyesine yaklaştığımı söylüyorlar. Verdikleri haplardan fazla kullandım, sanırsam o yüzden bunlar başıma geliyor. Yorgunluğumun nedeni bu, fazlasıyla enerjik yapımı kaybediyorum hepsi bu. Sana karşı hep dürüst oldum Cedric, eğer ölürsem ilk sana mektup yazıcam, şaka yapmıyorum..... Ahahahaha! Kapatıyorum dostum, yarın öğlen ikide görüşelim.
Peter 01:20 - Tarih: 01/07/1990
Ölü Peter'ın anı defterinden bir sayfa
Peeh! Yine aynı sayfaları karalamaktan sıkıldım, farklı şeyler ne zaman yapacağım ben? Lanet olsun, her işim neden bu kadar kötü gidiyor? Bugün yine eve geldim ve annem ile babamın kavgasını dinledim, canım sıkıldı ve dışarıya tekrardan çıktım. Gece geç saatlere kadar yürüdüm.... yürüdüm ve yürüdüm. Cedric ile takılıyordum, o sağlam bir herif! Cedric ile o kadar eskiden beri tanışıyoruz ki, bugün yirmi yaşıma onla beraber girdiğim için mutluyum. Ne yani? Sadece sevgililer mi doğum günü kutluyor? Sikeeyim, dün gece yaşlı amcam, diğer amcamın doğum gününü kutlarken midem bulanmıştı evet fakat Oliver ile çok yakın kardeşiz, ölene kadar kardeşiz! Oliver demişken, aklıma hep eski yaşanmışlıklar geliyor, o sekiz yaşında veya ne sekizi, altı yaşında yaptığımız şeyler dün gibi aklıma geliyor. O bir birimizi korumamız, kaçak sigara içmelerimiz, beni alkole başlatması daammn! Cidden o zamanlar ne iyidi bee! İşte, gerçekten çok mutsuzum, hep güneş doğmadan bu kalem ile yıpranmış kağıda yazı yazarak kendimi tanıyorum, ne oldu bana? Bu yaşımda millet parklarda eğleniyordu, ben ise karamsarlık dönemine girdim amına koyayım Göt herifler! Ne olduğunu aslında çok iyi biliyorum, babam ve annem. Bu ikili yüzünden artık kafama sıkıp buradan gitmek istiyorum, kimseye bir bok söylemeden buradan uzaklaşıp, hayal ettiğim hayatı yaşamak istiyorum.Yine ben ve Cedric başarısız bir okul hayatı geçiriyorduk, o ilk sınıflarımızı hatırladım, ne kadar gülüyorduk ve dünyayı sikimize takmıyorduk. Cedric yine göbekliydi, yanımda gezerken bütün erkekler bana karışamazdı, kızlar ise ona bakmayıp direk bana bakardı. Eeee! Kardeşimin üstünden çok iş yaptım ahahaha! Fakat bunu kabul etmem gerek, göt herif Cedric'in hiç bir zaman okulda başarılı olamayacağını biliyorduk. Kendisi zaten, en son babasının yakın dostu Sonny'in yanında çalışırken bunu kendi ağzıyla söylemişti. İyi para kazanıyordu ama o ve Mikey gerçekten sağlam paralar kazanıyordu. Sağlam para dediğim, öyle motor alacak kadar yada bir sürü et alacak kadar değildi, bizim kafamızda en büyük paraları alıyordu. Cebine ne kadar girerse girsin, bizim için çok paraydı. Neden mi? Çünkü biz eğlenmeyi para ile hesaplamıyorduk, gazoz ve kaçak sigara paketleri zaten bize yetiyordu.Hem Derrick'in kuzenini hatırlıyorum, sigara içerken babasına yakalandığı zaman ona harçlık vermeden sokaklara sokuyordu, göt herife o kadar kıl oluyordum ki, bir ara babasının gözünün önünde sigara içerek kuzenine para vermiştim. Lanet herif orada kaktüs gibi kaldı, ağzından bir kelime bile çıkaramadı. Hadi, gerçekten hadi bugün en alt zamanlara gidelim. Altı yaşında ben, Cedric ve Mikey gerçekten bomba gibiydik. En son hatırlıyorum, bir parkta bir cüzdan bulmuştuk ve içinden çıkan dolarlıklarla ne yapacağımızı şaşırmıştık. Bir... iki... lanet olsun saymayı unutmuştuk sağlam para vardı o cüzdanda. Ne yaptık peki? Tabi o paraları en iyi yere harcadık, kendimize bir tane motor almıştık ve o motora sıra sıra binip kızlara hava atardık. Küçük, kırmızı ve tık tık tık diye ses çıkaran motor, lanet olsun onu umarım Cedric onu saklar! Neyse, o günler ise yavaş yavaş bizi aldı, sonra ise Mikey'in yeni okul arkadaşları ile tanışmıştık, o kendini bir bok sanan arkadaşları mahallede gelip bizle sik yarıştırıyordu, bilmiyorlardı ki mahallenin berberi benim babamın olduğunu. O zamanlar ne bileyim, herkes babamın makas altına yattığı zaman korkardı, herif kötü biri değildi ama o kadar iğrenç gülerdi ki, bütün hergeleler korkarak traş olurdu. Oradan tabi havam vardı, keşke babam biraz kendini korusaydı, hergelelere güldüğü kadar anneme gülseydi, neeyse! bu anı defterimi böyle saçma yazılarla doldurmayacağım. *karalanmış yazılar* Güneş doğarken, ufak kokulu çayımdan içiyordum ve bu çay gerçekten beni ayakta tutuyordu. Derin ve uzun fikirlerim ile yıpranmış hayatlarımı bu lanet olası sayfaya yazmak, neeeden bilmiyorum ama gerçekten bugün fena sıkıldım! Peter'ın Ölümü - Cedric'in Ağzından
Şaka mı yapıyosun! *mutsuz ve ağlamalı halleri* nasıl öldü oğlum bu amına koyayım, şaka mı bu! sikeeeyim!
Hey bak, gerçekten Peter'ın ölmesine üzüldüm, ona ait bir anı sayfası buldum ve her okuduğumda ne kadar sağlam bir insan tanımışım diye tanrıma dua ediyordum. O herif neden öldü? Lanet olsun, kafasına sıktığını tekrar tekrar düşündüğüm zaman tüylerim diken diken oluyor, olmayan sinirlerim tavan yapıyor ve kafamda bir sürü soru geliyor. Hey, Peter ile aynı mahallede doğduk tamam mı? O benim en iyi kardeşim tamam mı? Ona ölmek yakışmıyordu, onu böyle görmek ve ne bileyim onu böyle görmek.... çok kötü durum anla beni. Ne yaptık peki? O ölürken en son işimde azar yiyordum ve mahallemde onun annesinin sahte ağlamaları görünce durumu anladım, o kadın bir cadıydı dostum, o kadın Peter'ı sevmiyordu ve sahte bir şekilde üzüldüğü belliydi. Kardeşimin elinden tutamadım, anla beni tamam mı?Bak sana, sana kendi ağzımla Peter'ı anlatmak istiyorum. O zamanlar, o zamanlar gerçekten çok eğleniyorduk, yani eğleniyordu. Hep beraber Sonny'in sigara paketlerinden çalıyorduk ve tüttürüyorduk, bu o kadar bizi mutlu ediyordu ki, çekindiğimiz fotoğraflardan belli oluyor. Sigarayı gizli gizli içerken, bir yandan Carina'nın patronu Peter'ın biralarından alıyorduk, bu konuda bize Georges yardım ediyordu. Bunları küçük bir sokak arasında yapıyorduk, o sokak arası bizim için o kadar değerli duruyordu ki, her mutsuz olduğumuzda veya buluşacağımız zamanlarda orada oturup takılıyorduk. Çünkü oraya normal bir insan uğramazdı, oralara köpek sokuyorduk ve köpek besliyorduk. Şey, bir cüzdan çalmıştık evet... çok küçükken bana hak ver, herkes küçükken birinden birşey çalmıştır. O çaldığımız cüzdanın içinde çıkan paralar ile küçük kırmızı bir motor almıştık, o kadar sağlam bir motordu ki, bizi istediğimiz yere götürüyordu. O motoru her zaman sakladım, saklamaya devam ediyorum.İşte bu kadar basit gözüken anılarımız vardı, büyük kardeşim bu anıları her zaman not etmiş. Ölmesinden beş ay geçti ama yine onu özlüyorum biliyor musun? Çok genç yaşta öldü, keşke o ölmeseydi dostum tek isteğim bu. Annesi ve babası ölümünden sonra mahalleyi terk etti, evi satılığa çıkarttılar ama mahalle abilerimizden Jimmy, o evi satın aldı ve onun ölümsüz olması için oraya resim sanatı gibi bir yer açmıştı. Pek tutmadı o iş, o iş battıktan sonra Jimmy amca o evi sattı ve parasını bize vermişti. Evet, o yaşta bir ev parası almıştım. Steven, Derrick, Georges, Christopher, Barney ve artık bize sağlam yemekler yapan ve kara melek dediğimiz Carina benim ile beraber takılıyorlar. Onlarla çok sıkı dostlarız, kardeşiz ve her işi beraber yapıyoruz. Amacımız ne mi? Sadece para kazanmak ve hayata tutunmak dostum, her işi yapan gençleriz. En yaşı olan benim, yirmi üç yaşındayım. En küçüğümüz ise, Barney. Diğerleri ise hemen hemen bana yaklaştılar, doğum gününe az kalan Derrick'e güzel bir süprizim var ehehehe! Keşke bunları Peter görseydi, onun tek isteği böyle her zaman sohbet edeceğ adamlar olmasıydı, oldu ama o yok. Neyse dostum, gerçekten Peter'ı her zaman yanımda hissediyorum, onun ile buluşmayı dört gözle bekliyorum.
Kuzey İrlanda Örgütünün Kuruluşu & Çöküş dönemi
Örgütün adı Kuzey İrlanda. Organizasyonun Beathan Brennan ve dönem içerisinde kendisine yakınlığı ile tanınan Patrick Buckley tarafından kurulduğu bilinemektedir. Şehrin Doğu Yakası'nda İrlanda Pub'ı konseptli Rose Bar ile adından çokça söz ettirmeye başlamıştır. İlerleyen dönemlerde suç ağına dahil üyeleri, şehirdeki irili ufaklı işletmelerle görüşmeler yapıp tehdit ve şantaj yolu ile işletme vergisi adı altında illegal yollarla haraç keserek kirli bir üne sahip olmaya başlamıştır. Doğu Yakası'ndaki ufak çaplı illegal örgütlere gövde gösterisi yaparak suç dünyasına hızlı girişi onu hem İrlanda'nın karanlık sokakları hem de polis şeflerinin odak noktası haline getirmiştir. Beathan ve Patrick ikilisinin işleri sorunsuz şekilde devam etse de, büyümek için yeterli güçleri yoktu. Beathan ve Patrick eroin satıcılarının ve silah tüccarlarının arasına kaynayarak onların yandaşlığını yapmış ve onların içinden kendilerine adam çekerek Beathan ve Patrick ikilisi cephesine adam katmıştır. Beathan ve Patrick kirli işlerini bir yandan yürütürken Patrick inşaat ve madencilik işlerine girmiştir ve bir çok kişiyi kendilerine çekmeye devam etmiştir. 2010 yılında Beathan ve Patrick'in ekibi cesaretlerinden dolayı diğer faaliyet gösteren kişilere kendilerini tanıtmış ve saygı kazanmıştır. Beathan ve Patrick artık değirmenlerini döndürmeye başlamış ve diğer insanlar onlara saygı göstermekteydi ve bu paranın dahada artması demekti. Beathan ve Patrick artık takım içinden kendilerine güven sağlayan ve tecrübeli kişilere üst rütbe vererek artık işleri o kişilere yaptıracaklardı. Beathan'ın gözünde bu kriterlere uyan iki kişi vardı ve bu kişiler Jimmy ve Rober. Jimmy ve Rober ekip içinde iyi anlaşan ve eski güreş örgütünün eski dayanışmacılarıydı. Beathan'ın emri ile Jimmy ve Rober bir alışveriş merkezinin kasasını patlatacaklardı. Soygun anında polislerle çatışan bu ikili haber muhabirlerleri tarafından videoları kayıt altına alınırken bir polisi ağır bir şekilde yaraladılar. Bu olay yüzünden Beathan ve Rober'in diğer faaliyet gösteren örgütlerle arasına bir boşluk koyulmuş ve hiç kimse bu ikili ile ticaret yapmamıştır.Haber muhabirlerinin çektikleri videolar ve fotoğraflar sayesinde izleri belli olan Beathan ve Patrick ikilisi yakalanmış ve müebbet hapise çarptırılmışlardır. Sahil tarafından giderken polislerinde eşlik ettiği konvoyda Beathan ve Patricki taşıyan araç dengesini kaybetmiş ve aracın içinde bir kişi eksik, diğer herkes ölmüştür ve bu da Kuzey İrlanda örgütünün çöküşü demekti.Alıntı

Market Soygunu Çok Kanlı Bitti
10.03.2010 Peter Mullio
Son Dakika! Dün gece yaşanan olay, mahallede suskunluğa neden oldu. Gece saatlerinde bir marketi soyan grup, polisleri gördüğü an çatışma başlattı. Çatışma sırasında bir polisi yaralayan kişiler, olay yerinde kaçmaya başardı. Bu olay sonrası B...... ve P..... adlı kişiler bu suça ortak olduğuna dair araştırmalar sürüldü. Kişilerin son günlerde fazlasıyla para ve göz önüne gelmesi bu maddelerin birini doğruladı, bu kişiler çatışmayı başlatan grubun öncülüğünü ediyordu.
Sokakta Oturan 30' Yaşlarda Kadın: Ne olduğunu yemin ederim bilmiyoruz. Bir an silah sesleri geldi ve oğullarım ile kızlarımı bir odaya kitledim. Ondan sonra tanrıya dua ettik, bütün kitapları okudum. Siren seslerini duyunca daha çok korktuk, bir polisi yaraladıklarını gözüm ile gördüm. Bu olaydan sonra ne yaşadıklarını bilmiyorum, umarım bir daha böyle bir olay olmaz.
Ölen Market Sahibinin Eşi .......(ağlama sesleri kayıt)........ Tanrı onlara kötü günler göstersin..... bir kızım ve bir oğlumuz vardı. Yeni evlenmiştik ve o market sayesinde hayal ettiğimiz yaşamı elde edicektik. O iki kötü insan yüzünden hem hayallerim, hem kocam ve hem oğlum ile kızımın hayallerini kaybettim. Lütfen bize yardım edin, onları bulun! |  |
Örgütün Ayaklanma Dönemi - 2014
Jimmy ve Rober Kuzey İrlanda adlı grubun işlerini el üstünde tutmaya çalışıyorlardı. Bu örgütün gidişatını değiştirecek miydi? Jimmy ve Rober hırslı ve bir o taraftan akılları karışıktı. Kaptanları öldükten sonra tek tek giden mekanlarının gidişatını kasabada su içerken üstünden duman çıkan bir trene bakan at gibi olduğunu herkes görmüştür.Diğer örgütlere karşı artık bir hiç olduklarını anladıkları zaman daha da yorulmuş fakat daha da hırslanmışlardır. Jimmy ve Rober ikilisi bir İtalyan sofrasında bulunan adamı öldürmek için işe koyulmuşlar ve bu onların umutlarına yüksek derecede ışık saçmıştır. İrlanda'nın ünlü iş adamlarından Brogan, Jimmy ve Rober'e karşılarında bir marka olduklarını ve o markanın sahibinin İtalyan olduğunu belirtmiş bu sırada ona ait bilgileri Jimmy'in eline sıkıştırmıştır. Jimmy ve Rober ortak karar alarak bu adamı bulmuş ve bir cafe çıkışı adamı öldürmüşlerdir. ( İyi oldu mu? ) Adamın leşini kamera ile çekerek Brogan'a göstermişler ve artık adlarını seri katiller olarak duyurmuşlardır. Jimmy ve Rober İrlanda'nın yer altlarını ezberledikleri için seri katilliğin onlara dahada güç ve ışık sunacaklarını sanarak diğer insanlarla konuşmaya vakit bulurlar ( Bu bunlar için iyi oldu mu?) Bu işler ile güç ve para toplayan ikili eski örgütlerini toplamak çabasına dahada güç vermiştir ve bu bunların son denemeleriydi. Oldukları bölgede çok kirli işe bulaşan bu iki arkadaş İrlanda'nın kuzeyine doğru yol almışlardır. Güney'den tamamen kopan bu iki arkadaş Kuzey'in topraklarında örgütün birleşmesi için her elden çabalamaya başlamışlardı. Bu sırada Brogan adlı iş adamı yaptıkları iyiliğin daha fazlasını istemiş fakat Jimmy bu teklifin yanlış olduğunu buralara kadar tırmanmışken bunu yapmamayı teklif etti. ( Bu teklif nedir?) Brogan ilk defa red cevabı aldı ve bu ikiliyi öldürmek için o sıralar seri katillikle uğraşan kişilere ulaştı ve bu ikiliyi öldürmek için bolca miktar para yatırdı. Rober bu tehlikenin farkında ve bu tehlikenin üstlerine dahada gelmeden fişi kökünden çekmek istediler. Rober ve Jimmy Brogan'ın Kuzey İrlanda'da olduğu mağazalarını soyarak onu kışkırtmışlardı ve bu Brogan'ı sinir etmişti ve Brogan artık bu işi kendi ekibiyle çözücekti. Kuzey'e gelen Brogan ikiliyi aramaya koyulmuştur. Brogan'ın geldiğini öğrenen ikili bütün güçleriyle ve tuttukları kiralık katiller ile işlerini kanlı bir şekilde bitirerek olayı fişinden kesmiştir ve bu kan onların gücünü sonuna kadar arttırdı. Brogan'ın mallarını ve adamlarını yanına çeken ikili Kuzey İrlanda'da deyirmenlerini hızlı bir şekilde döndürerek madencilik,inşaat ve pub işletmeye başlamışlardır. Kirli işlerini iyi bir şekilde yürüten ikili bolca miktar adamları olmuştur ve Kuzey İrlanda'da kendilerini duyurmuşlardır. Bu örgüt işlerini büyütme amacıyla Vice şehrine taşınmaya karar verirler. Taşınmaya hazır olduktan sonra, ortalık sakin olana kadar kendilerini saklamaya başlamışlardır.