Zaman Makinesi

Başlatan Sufi, 15.09.2020 04:28

« önceki - sonraki »
Alissa Scott Lv.31
Cinsiyet Kadın
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 35

Zaman makinesine sahipsiniz ve bulunduğunuz zaman dilimini değiştirip gelecek ya da geçmişe gideceksiniz. Hangi yıla gitmek isterdin ve o yılda ne yapmak isterdin? xD
[spoiler]
Tarihte yaşanmış ışınlanma deneyi
Nikola Tesla'nın önderliğinde yapılan bu deneyde, büyük bir gemiyi ışınlamayı başarmışlar. Ve bu olay hakkında çok fazla film yapılmış.
.[/color][/size][/font][/b]
[/spoiler]

Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Kuba
Popülerlik 5
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 17
Cinsiyet Kadın
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Israil
Popülerlik 5
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 5
[spoiler]Öncelikle spoilerdaki konu için. Bir cismi ortadan kaldıracak teknoloji henüz yok. (Işınlanacak demiyorum bakın, yok edecek, kaldıracak.)

AlıntıDeneyin varlığı konusunda hiçbir delil bulunmamaktadır. Amerikan donanması da böyle bir deneyin kayıtlarda varolmadığını belirtmiştir[1]. Al Bielek hariç deneye katıldığı iddia edilen tüm askerler bunu yalanlamış, hikâyenin bir aldatmaca olduğunu söylemişlerdir. Bielek'in hikâyesi de daha sonra yalanlanmıştır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_Deneyi[/spoiler]

Açıkçası hem geçmişi hem geleceği çok merak ediyorum. Mesela İslamiyet'in yayıldığı zamanları ya da Roma Cumhuriyeti'nin örgütlenme zamanlarını çok merak ediyorum. İnsanların o dönemlerde psikolojisini, savaşları ve her şeyi. Fakat aynı zamanda geleceği de çok merak ediyorum. Mesela bundan 300 sene sonra bizim şu an idol aldığımız insanların adları geçecek mi? Elon Musk mesela, yatırımları ne konumda olacak? Fakat tek tercih hakkım olduğu için kesinlikle geleceğe ve mümkünse olabildiğince ileri gitmek isterdim.

Cinsiyet Erkek
Son Giriş 30.09.2023 18:03
Birlik Sivil
Köken Rusya
Popülerlik 85
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 20.11.2022 15:31
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 61
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 10.05.2024 21:51
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 85
Cinsiyet Erkek
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken Yok
Popülerlik 5
- 12. yüzyılın Orta Asyasına gidip Cengiz Han'ın vahşi ordusunu bir tepeden izlemek isterdim.

- Öngörülere göre o yıllara kadar insanlık büyük olasılıkla kendini diğer yıldızlara taşıyamayıp bu gezegende son bulacak fakat eğer olmayacaksa, takriben m.s 5000 yıllarına gidip insanlığın yıldızlararası bir tip2 uygarlık olduğu halini görmek isterdim.

- Bir çoğu zaman yolculuğu için sığ bir fikir olduğuna inanır, ama Cumhuriyetin ilanını ve vatandaşların sevincini izleyip onlara katılmak isterdim.

Okumayı sevenler vatandaşlar için not; Bizim görebildiğimiz evrende ve bu evrenin kurallarına göre hız ve zaman ters orantılıdır, yani nesnenin hızının artışları sonucu zaman nesneye (insan da dahil) göre daha yavaş akar. Fakat ışık hızında gitmiyorsanız elbette ki bu yavaşlama hissedebildiğimiz/algılayabildiğimiz boyutlarda değil. Günümüz teknolojisinde zaman yolculuğu mümkün değil, fakat bu hiç bir zaman olamayacağı anlamına gelmez. Bu açıdan bakın; "Elli yıl önce yaşıyor olsanız ve biri çıkıp size dünyanın öbür ucundaki bir insanı bir makineden görebilecek, onunla karşılıklı konuşabilecek ve anında haberleşebileceksin." deseydi -evet, günümüzde herkesin cebindeki makinelerden bahsediyorum.- inanır mıydınız? Bu örneği pek çok diğer teknolojiyle verebilirsiniz. Özetle "imkansız" adı altında bir şey yok. (video zırva, orada yazıyor burada şöyle yazıyora aldanmayın, internette her düşünceye göre bir kılıf bulursunuz.)

Bununla birlikte, devasa ve hayal dahi edemeyeceğimiz kütlelerdeki uzay cisimleri veya kara delikler çevresindeki uzay çarşafını büker(izafiyet), oralarda zaman kaymalarının olabileceğinden bahsedilir, o çekimde bulunan nesneler için zaman daha yavaş ya da hızlı akar vb. vb. yarına kadar bitmez detayları, genel olarak uzayın derinliklerinde, göremediğimiz yerlerde neler olduğu, bizden önce ve sonra neler olacağı, bunlar varsayımlar üzerinden ilerler. Diğer yandan, bizi ileriye taşıyan bilimin ana maddesi, ilham kaynağı varsayımlar ve kuramlardır.

Keyifli forumlar : )

[spoiler]

[/spoiler]

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Dedemin İstanbul'da 10-15 tane pazar yeri vardı 90'lı yıllarda o yerleri sattıp parasını yemişti rahmetli, geçmişe gidip onu durdurmak isterdim. Yanımızda eşya götürebiliyorsakta bi fotoğraf çekinirdik hiç beraber fotoğrafımız olmamıştı.

Birde Astsubay olan diğer dedemi görmek isterdim hiç görmedim.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
15 Haziran 2008'e gidip Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçını canlı canlı izlemek isterdim.

John Badami Lv.47
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 04.04.2026 01:38
Birlik Sivil
Köken Amerika
Popülerlik 45
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 11.04.2026 00:18
Köken Ingiltere
Popülerlik 18
Dick Pink Lv.9
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 08.07.2023 23:35
Birlik Sivil
Köken Sirbistan
Popülerlik 15
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 15.02.2026 00:05
Köken Amerika
Popülerlik 5
6 Ocak 2016 tarihine giderdim ve bağırırdım o hapı atma Azer baba

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Oranı yüksek tutmuş maçlardan bir kupon yapıp geçmişe giderdim ve geçmişteki kendime tüm parayı basmasını söylerdim.

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
1982'ye gider, Cliff Burton'lu Metallica konserlerinin her birine giderdim.

Aynı zamanda Cliff'e 1986'da Avrupa turnesinin otobüsüne binmemesini söylerdim.

Şu hesap yani:

Cinsiyet —
Son Giriş —
Birlik Sivil
Köken —
Popülerlik 0
Koronanın bittiği güne.

Vincent King Lv.64
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 24.07.2026 21:18
Köken Amerika
Popülerlik 85
Cinsiyet Erkek
Son Giriş 24.07.2026 23:53
Birlik Sivil
Köken Ingiltere
Popülerlik 5
üniversiteye giriş sorularını alıp geri dönerdim, tüm yıl çalışmayıp sadece onları ezberleyip sınava girerdim ve ailem hiç birşey yapmadan girdin sınava bir yere giremiceksin tarzı laflarından sonra sınav sonucunu görüp onlara poker face yapmak isterdim.